Genel Merkez  “İnce isterse ön seçim olur” Dedi

Tangürek, Salı günü aday adaylık başvurusu için Ankara’ya gitti ve oradaki izlenimlerini şöyle ifade etti; “Genel Merkez’de MYK yöneticileriyle görüştüm. Örgütün ve Sayın İnce’nin ön seçim istediğini söyledim. Genel Merkez’deki yöneticilerimiz ise Sayın İnce’nin böyle bir talebinin bulunmadığını söylediler. Sayın İnce bu partinin evladıdır. Genel Başkanımıza ön seçim istediğini söylediği takdirde Yalova’da kesinlikle ön seçim yapılacaktır dediler. Sayın İnce Yalova’da başka Ankara’da başka konuşmasın. Örgütünden korkan cesur yürek olamaz.”

Tangürek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın İnce, CHP tabanında kendisine karşı bir rahatsızlık olduğunu bildiği için ön seçimden korkuyor. Türkiye’nin çeşitli illerinde kendisi cesur yürek, seçildiği seçim bölgesinde ise korkak yürektir. Kendisini kamuoyu önünde ön seçime davet ediyorum ve diyorum ki; Sayın İnce, Sayın Genel Başkanımızla konuşmalısın ve Yalova’daki basında yer alan “Ön seçim olmazsa Yalova’dan aday olmam” söylemlerini yerine getirmelisin. Ama ön seçim istemediğini biliyorum. Basına çık, ya da örgütünü topla, ön seçim istemediğini açıkla. Yalova’da başka, Ankara’da başka konuşma.”

 

Tangürek, “Benim kendisinden böyle bir talebim olmadı asla da olmaz” diyerek şöyle devam etti; “Bu görevi bana ya Yalova örgütü verir ya da Genel Merkezimin takdiridir. Bu konu da Sayın İnce’ye laf düşmez, o kendi adaylığına baksın. Milletvekilli halkına ve örgütüne güven veren biri olmalıdır. Ben, ayak oyunlarıyla Merkez İlçe Başkanlığımdan sırf ‘Ön seçim istedim’ diye Sayın İnce ve ekibi tarafından görevimden düşürülmeme rağmen, ağabeyimdir, milletvekilimdir diye Muharrem İnce’yi aradım. Gelin hep beraber bütün aday adayları Ankara’ya gidelim ön seçimi yaptırtalım. Genel Merkezimiz sizi kırmayacaktır dedim. Ama kendisi “sen işine bak ve seni ikinci sıra milletvekili adayı yaptırmayacağım” dedi bana. Birinci sırayı belirledin de ikinci sırayı da sen mi belirleyeceksin. Yüreğin varsa hodri meydan, sandık Yalova’da. Böyle bir milletvekili mi olur? Tahmin ediyorum ki Muharrem İnce, ön seçimi kazanamayacağını düşünüyor. Aslında bu fırsatı değerlendirebilir ve örgütüyle barışabilir. Kendisi ön seçimde karşımda hiç de güçsüz bir aday adayı değil.”

Tangürek, sözlerini şöyle tamamladı; “Onun yerinde olsam, ben de ön seçim istemem aslında. Kongrelerde 1000 kişilik örgüt üyelerine ‘Allah belanızı versin’, ‘Siz mi bu partiyi yöneteceksiniz’ diyen birisi, elbette örgüt karşısına çıkmaktan endişe duyacaktır. Ama kendisine bir kardeş tavsiyemdir. Önünde hala bir fırsat var. Yalova’da ön seçimden korkuyorsa, en azından ön seçim yapılan çevre illerde şansını denesin. Çünkü Sayın İnce’nin ön seçimle ilgili bir sürü demeci var. Hatta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıp, genel başkan adayı olduğunda; “Genel Başkan olursam her ilde ön seçim yaptıracağım’’ diyen Sayın İnce’nin, kendi memleketinde ön seçime girmeden birinci sıra adaylığını talep etmesi, abesle iştigaldir. Kendisine güvenmeyen biri, ne halka, ne de örgüte güven veremez. Türkiye nereye gidiyor? Sen hala kendi istikbalinin peşindesin ey İnce.”