Tigem 1. Kapı Anatolia Düğün Salonu’nda yapılan düğün merasimine, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Nehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir ve yüzlerce konuk katıldı.

Yalova Belediyesi’nin, 2014 Aralık ayında duyurularla belirlediği 25 çiftte aranılan kriter ise, ilk evliliklerinin olması ve asgari ücretin altında bir gelire sahip olanlar, bu organizasyon ile evlendirildiler.

 Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, toplu nikah öncesi, yeni evli çiftlere, “Bir yastıkta kocayın. Hayırlı evlatlar yetiştirin. Bu etkinliği emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

25 çiftin nikah meresimi sonrasında, “Gelinleri öpebilirsiniz. Artık onlar sizlerin eşleriniz” şeklinde konuşan Salman 25. Çiftin nikah cüzdanını, kendi elleriyle geline teslim etti.

 Yalova Belediyesi ile Yalova Kuyumcular Derneği, evli çiftlere birer altın ile birer kolye hediye ettiler. Nikah sonrası ilk danslarını yapan genç çiftlerin mutluluğuna diyecek yoktu.

  Nikah sonrası evli çiftleri kutlayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Evliliklerde, erkekler daha çok hata yapıyorlar. O yüzden evlilik cüzdanlarını ben erkeklere teslim ediyorum. Dileyen istediği kadar çocuk yapabilir” şeklinde konuştu.

 Konya Nehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, “ Kuruluş amacı ile ihtiyaç sahibi gençlerin evlenmelerinin önündeki engellerden biri olan ev eşyalarının temini hususunda yardım edebilmek amacıyla kurulmuş bir vakıftır. Bu amaç doğrultusunda, kurulduğuyıldan bu güne kadar binlerce çiftin evlenmesine vesile olmuştur.  Bireyin mutluluğu, ülkenin mutluluğu anlayışına inanan vakfımız, bu doğrultuda, misyon ve vizyonunu sürdürmeye devam etmiştir. Hayırlı bir işte beraber olan Yalova Belediyesi ile Konya Belediyesi’nin kardeş şehir olmalarını arzuluyoruz”dedi.