Yalova’daki Siirtlilerin organize ettiği ve lokal binasında gerçekleştirilen iftar yemeğine, Bursa’daki Siirtliler Derneği Başkanı Selim Demirel, İzmit’teki Siirtliler Dernek Başkanı Adnan Gülyeşil’in yanı sıra Yalova’daki bazı dernek başkanları da katıldı. Birçok Siirtlinin hazır bulunduğu iftar yemeğinde Ford Erdeğer’in sahibi Murat Erdoğan ile Hyundai Onurlunun sahibi Mesut Gencer’de iştirak etti. Dernek lokalinde gerçekleştirilen 200 kişilik yemek sunumunu ise Anadolu Kebap üstlendi.

‘İftarlarımız geleneksel hale gelecek’.

 Dernek Başkanı Kemal Palan, iftar öncesi yaptığı konuşmada rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan Ramazan'da Yalova’daki Siirtli hemşerileri ile bir araya gelmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını söyledi. Başkan Palan, günümüzde birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Ramazan ayının buna vesile olmasını diledi.

     Başkan Palan, “Her sene bu iftar programını düzenliyoruz. Hemşerilerimiz ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iftarı geleneksel hale getireceğiz. Bunun yanı sıra dünyada kimi açlıkla kimi iç savaşla karşı karşıyadır. En çok ihtiyaç duyulan şey, birlik beraberlik ve dinimizin emrettiği, Peygamber Efendimizin bizzat uyguladığı kardeşlik ruhudur. Ramazan ayının ve başta bu iftar olmak üzere bu ayda verilen iftarların bu kardeşlik ve birlik beraberlik ruhuna vesile olmasını diliyorum” dedi.

       İftarda Yalova İl Müftü Yardımcısı Baki Bilgili, Siirtli hemşerilerine iftar duası yaptırıp, herkese huzurlu, sağlıklı bir hayat diledi.