Patates soğanın acılığı, zeytinyağının posu derken özellikle marketlerin fiyat artışları bir yerlerden ekonomik provokasyonu andırıyor. Biliyorsunuz yerel seçimler öncesi çarşıda pazarda bu suni fiyat artışını hep birlikte izledik. Bu artış şimdi genele yayılmış durumda.  Hep işin altında bir şeyler var. Lakin vatandaş da bunu görüyor. Değişen ne? Ekonomik bir darboğaz mı var? Üretimde sıkıntı mı var? Hammaddede, tarlada, bahçede, seralarda sıkıntı mı var? Lakin bu suni fiyat artışının ekonomi ile alakası yok. 

Bahaneyi nasıl üretecekler merak ediyorum. Fahiş fiyat zammını millet yemedi, yemeyecek. Almayalım. Boykot edelim. Fırsatçılara karşı ürünlerini boykot edelim. Bireysel olarak ben fiyatı suni olarak artan ne olursa olsun almıyorum. İçime sinmiyor. Ağız tadımız bozulacak ama almayalım. Bakalım ne kadar dayanacaklar? Fiyat belirleyenlerin raflarında bir iki hafta kalsın bakalım ne olacak? Aslında piyasadaki imaj şirketler için çok önemlidir. İmajı bozulan, güvenirliği kaybolanlar için ticari gelecekleri de riske girmektedir. Çünkü bu zaman diliminde vatandaşının yanında olmayan firmalar ne zaman yanında olacak?

Bu millet yutmayacak bu fiyatları...

Üreticide 1 birim olan fiyat tüketiciye gelene kadar 7-8 birim oluyor. Aradaki fark nereye gidiyor derseniz? Valla pek de insaflı kişilere gitmiyor. Pandemi ortamında biraz da az kazanın efendim. Orta tabakaya yüklenmek istenen zam yükü affedilir gibi değil. Zaman içerisinde ekonominin zorunlu fiyat artışlarına bir şey demiyorum. Lakin adeta tefecilerin uyguladıkları oranlarda ürünlere yapılan zammı bu millet affetmeyecektir. Buradan sesleniyorum: Fahiş zam yapan hangi market zinciri olursa olsun, sizi takip ediyorum bireysel tüketici olarak ve benim gibi de pek çok vatandaşımızın nezdinde dükkanlarınıza girmemiz için zammı geri çekmenizi bekliyorum. Biz tüketiciler dayanırız ama, siz ne kadar dayanabileceksiniz?

Diğer taraftan toplumun sinir uçlarına dokunarak hassasiyet testi yapanların kirli senaryolar peşinde oldukları da gözden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencilerinin barınma konusunda provakatif eylemlerde bulunan kirli elleri içişleri bakanlığı detaylı şekilde açıkladı. Gerçek yüzleri ortaya çıktı, çıkıyor. Ve diyoruz ki Türkiye eski Türkiye değil. Birliğimize, beraberliğimize yönelik her türlü düşmanca yaklaşım karşısında 2021 Türkiye’si dünyanın lider ülkeleri arasında. Sizin kirli elleriniz ancak kendinize zarar verir.

Korona virüs konusunda da daha fazla özen göstermemiz gereken dönemdeyiz. Hastalığın yayılımı ve bulaşma oranı düşmedi. Rehavete düşmeyelim. Lütfen okullarımız, sınıflarımız eğitim öğretime devam edilsin. Çocuklarımız okullarına devam edebilsinler. Biraz daha dişimizi sıkalım. Görüşmeleri, ziyaretleri, ailece görüşmelerimizin olmadığı oranda virüse karşı savaşımızda sonuca ulaşabileceğiz. Vakalarda daha fazla düşüş trendine ulaşmamız lazım ki sağlık ordumuza biraz daha güç verebilelim. Şimdiye kadarki yoğun mücadelede emeklerinin sonucunu alabilelim.

Çocuklarımızla birlikte doğa ile daha fazla buluşalım. Sanal dünya çocuklarımızı neredeyse ele aldı. Hayata bağlamak, temiz hava ile tabiat ile buluşturmak biz anne babaların öncelikli görevidir.

Başka bir yazımda buluşana kadar kalın sağlıcakla.