Yalova 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinden dolayı Haziran’ın ilk haftasını oldukça kalabalık geçirdi.

Özellikle yazlık kesimlerde; Yalova Merkez başta olmak üzere, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal, Armutlu, Esenköy, Teşvikiye ve Koru’da gözle görülür bir kalabalık yaşandı. Esnaf’ın, Yalova’da aylar sonra yüzünün güldüğünü, 9 günlük bayram tatili boyunca gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz.

14 Haziran 2019 günü ilk, orta ve liselerin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılını sonlandırmalarıyla, Yalova Eylül 2019’un ortalarına kadar yazlıkçı, günübirlikçi ve yabancı turistlerin akınına uğrayacak.

Yalova merkez başta olmak üzere, özellikle turizm sektörüyle isimlerinden bahsettiren ilçe ve beldelerin, turizm altyapılarını gözden geçirmek gerekirse, en önemli hizmetin temizlik olduğunu söyleyebiliriz.

Bu olmazsa olmaz temizlik hizmetinin dışında, Yalova’da herhangi bir su sorununun bu yaz yaşanmayacağı kanısındayım.

Gökçe Barajı başta olmak üzere birçok belediyenin 2014 yılında yaşanan su sıkıntısından sonra bu durum ile karşı karşıya kalmamak için ciddi tedbirler aldıklarını görüyoruz.

Türkiye’de, 2016’da yaşanan 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardın, ülke ekonomisinde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle özel ve resmi kurumların da etkilendiği gerçeğini yaşıyoruz.

31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinden yeni çıkmış, birçok yeni ilçe ve belde belediye başkanının görevde oldukları bu süreçte, İller Bankası paylarının tam olarak ödenmemesi, Yalova’da ki Belediyeleri oldukça zor durumlarda bıraktı.

Yalova’nın yaz aylarında nüfusu artan belediyeleriyle, hizmet noktasında büyük sıkıntılar yaşandığı gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Yaz aylarında nüfusu kat ve kat aratan Belediyelerin İller Bankası paylarının kesilmemesi, hatta yaz aylarında hizmet verdikleri nüfusa göre paylarının yükseltilmesi, turizm sektörünün gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı gibi, adil bir paylaşım anlamına gelecektir.

14 Haziran 2019’da tamamlanacak olan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılını tamamlayan tüm öğrencilerimize iyi tatil temennisinde bulunurken, 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacak olan Üniversite Sınavlarına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.