Ramazan Bayramı geldi çattı. Kafamızda dolanan ‘Bayramda nasıl beslenmeliyiz?’, ‘Nasıl beslenirsek kilo almayız?’ sorularının da cevabını bu yazımızda paylaşacağım.

1 ay boyunca oruç tuttuktan sonra hele ki o gün bayram olunca yeme düzeni tabii ki değişiyor. Leziz kahvaltı sofraları, sonrasında çeşit çeşit yemekler derken menü oldukça zenginleşiyor. Tabii bayram olduğundan şerbetli tatlıları da unutmamak gerek.

Peki bayramda kilo almamak için tüm bunları yemekten vaz mı geçeceğiz? Tabii ki hayır. Yapmamız gereken tek şey miktarlara dikkat ederek öğünlerimizi doğru ölçülerde tamamlamak.

Bayram günü nasıl beslenmeliyiz?

Bayram sabahı ailemizle yapacağımız güzel bir kahvaltıyla kan şekerimizi dengelemeli, tokluk süremizi arttırmalıyız. Bu kahvaltının besleyiciliğini arttırabilmek için içeriğinde yumurta, peynir, tam buğday ekmeği, taze bir söğüş, 5-6 adet zeytin ve bir porsiyon içimizi ferahlatacak soğuk bir meyve olmasına dikkat edebiliriz.

Sonrasında evimizde pişen hamur işleri ve tatlılara tamamen hayır dememize gerek yok, 1 büyük dilim börek yerine yarım yiyelim, 2 dilim baklava yerine 1 dilimi tercih edelim mesela. Bu şekilde dengelemeye sağlayalım.

Ana yemeklerdeyse eğer çok sevdiğimiz bir yemekle karşılaştıysak karbonhidrat grubunun tüketimini azaltalım. Mesela 3 dilim ekmek değil 1-2 dilim ekmek ya da 6-7 yemek kaşığı pilav/ makarna değil de 3-4 kaşık bizim için yeterli olsun.

Tüketeceğimiz içeceklerde şekerli, asitli içecekleri tercih etmemeye, tercihimizi maden suyu, ayrandan yana kullanmaya dikkat edelim. En önemlisi su tüketimimizi 2 litrenin altına düşürmeyelim.

Gece geç saatlerde bir şeyler yememeye özen göstermeli, gebe değilsek ve tansiyon hastalığımız yoksa rahatlamak için akşam 1 fincan yeşil çay içmeyi ihmal etmemeliyiz.

Yukarıda bahsettiklerime dikkat ettiğiniz sürece Ramazan Bayramı’nı kilo almadan sağlıklı şeklide tamamlayabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte hayırlı, sağlıklı, mutlu bayramlar dilerim.