Dünyada ve ülkemizdeki ölümlerin en sık sebebi kalp damar hastalıklarıdır. Erken ve hızlı müdahale ile bu ölümlerin önüne büyük ölçüde geçilebilir.

Kalp hastalıkları ile ilgili olarak bilimsel anlamda gerçekleşen ilerlemelere rağmen dünyada ve Türkiye'de ölüm nedenlerinin başında hala kalp ve damar hastalıkları gelmektedir. "Hipertansiyon, kolesterol, obezite, şeker hastalığı, stres ve sigara kullanımı kalp sağlığını tehdit eden unsurlar arasında yer almaktadır. Belli bir yaşın üzerinde ki insanların mutlaka bir kardiyolog ile görüşerek sağlık kontrollerini yaptırmak önemlidir. Sağlık Bakanımızın bizzat yürüttüğü Düzenli Fiziksel Aktivite çalışmalarının önemini vurgulayan Ulusoy, her gün 10 bin adım atarak ( en az 30 dakika) yürüyüş ile kalp hastalığı ve inme riskini azaltabilirsiniz. Sigara ve alkolden uzak durmak, hayata karşı iyimser olmak, sevdiklerinizle vakit geçirmek ve elbette sağlıklı beslenmek sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.” Dedi.

Yalova’nın ilk ve tek Anjiyografi merkezi Yalova Devlet Hastanesinde 17 Ağustos 2015 tarihinde faaliyete geçmiştir. Haftanın 7 günü, günün 24 saati Kardiyoloji uzman hekimleri, anjiyo teknisyenleri ve tecrübeli hemşireleri ile son model anjiyografi cihazı ve son jenerasyon kaliteli stent ,balon,pil,katater ile dünya standartlarında hizmet vermektedir.

Kalp damarları (koroner arterler) başta olmak üzere vücudumuzdaki tüm büyük ve orta çaplı damarlardaki darlıkları kolaylıkla görüntüleyip balon ve stent uygulayarak tedavi edebiliyor. Böylelikle kalp krizi ,inme, bacak kesilmesi (amputasyon) gibi son derece ölümcül ve sakat bırakıcı üzücü hastalıklar tedavi edilebilir.          

Merkezde Anjiyografi, öncelikli olarak bilekten yapılıp hastalar işlem sonrası 3. saatte tabucu edilmektedir. Ayrıca kasıktan yapılan periferik anjiyografik işlemler sonrası kasık kapatma cihazları uygulanarak kum torbası koyulmadan, işlemden 2 saat sonra ayağa kalkıp yürüyebilmektedir.    

Merkez açılmadan önce Yalova’da yaşayan vatandaşlar Anjio için Bursa,İstanbul,İzmit illerine giderken artık hatırı sayılır sayıda hasta bu illerden Yalova’ya gelip tedavi olup evlerine uğurlanıyorlar.​