Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Özel Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Fahri Eryılmaz durumu hakkında şöyle konuştu:

                “Hastamız hastanemize şuuru açık bir şekilde getirildi. Yapılan ilk muayenesinde kafasının sağ ön tarafında cilt kesisi ve kafatasında açık çökme kırığı olduğu saptandı. Hasta acil ameliyata alındı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatta beyin içerisine saplanmış olan yaklaşık 3,5 cm boyutundaki kemik parça başarı ile çıkarıldı. Delinmiş olan beyin zarı tamir edildi, kırık olan frontal sinüs duvarları tamir edildi ve sağ frontal bölgedeki defekt yapay kemik şekillendirilerek (kranioplasti) estetik bir şekilde kapatıldı. Hasta ameliyattan sonra yaklaşık 5 saat yoğun bakımda takip edildikten sonra servise alındı. Şu anda genel durumu iyi, şuuru açık, yürüyebiliyor ve yemek yiyebiliyor.”

                Hastanın iyileştiğine çok sevinen ailesinden babası ve eşi ise; “Ameliyat riskli olduğu için tavsiye üzerine İnegöl'den Özel Atakent Hastanesi'ne sevk edildik, doktorumuz bizimle hemen ilgilendi. Allah doktorumuzdan razı olsun. Çok şükür şimdi hastamız ayağa kalkıp yürüyebiliyor” diye konuştu.

                Düşme sonucu oluşan kafatası kırıkları, çocuk ve erişkin yaş grubunda sıkça görülen, hasarlanan beyin bölgesine ve hasarın derecesine göre ciddi kalıcı veya geçici nörolojik bulgulara yol açabilir. Bu grup hastalarda, hastamızda olduğu gibi beyin zarının ve frontal sinüsün hasar alması sebebi ile ciddi enfeksiyon (menenjit) riski bulunmaktadır. Bu nedenle bu hastalara oldukça hızlı bir şekilde müdahale edilmeli ve gerektiği takdirde acil olarak ameliyat edilmelidir. Yapılan yapay kemik onarımı ile de hastanın hem enfeksiyon riski azaltılmış hem de estetik bir görüntü sağlanmış olundu.

                Özel Atakent Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nde günün her saatinde hizmet sunulmakta, acil şartlarda dahi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.