Basın açıklamasında konuşan, merkezin sahibi Burhan Karagözlü, açtıkları bakım merkezinin, manevi olarak haz duydukları bir yer olduğunu belirterek, “ Sosyal Hizmetler böyle bir yere, bir bakım merkezinin açılmasını bizden rica ettiler. Bende anlamam dedim. Hizmet yetkilileri de, bize Serap hanımı önerdiler, bizde Serap hanımı da ikna etmeyi başarıp merkezin başına getirdik. Burada, bu merkezin tüm sorumluluğu Serap hanıma aittir” dedi. 

“BU KONUDA İNSAN ODAKLI DÜŞÜNÜLMELİ”

Merkezin, Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Serap Şenocak ise, bu işin bir ekip ve bir emek işi olduğunu vurgulayarak, emekli olduktan sonra böyle bir şey düşünmediğini ancak, Burhan beyin kendisini ikna ettiğini söyledi. Şenocak, Burhan Karagözlünün bu konuda insan odaklı düşündüğü için bu görevi kabul ettiğini ifade ederek, “Şuan bakım merkezinde 11 hasta bulunuyor. Türkiye’de, bakım merkezleri yaklaşık 2 bin kişiye hizmet veriyor. Bu bakım merkezi ise diğer 140 bakım merkezinden fark atacak kadar güzel” dedi.

“ŞEHİR MERKEZİNE ÇOK YAKIN”

19 yaşından büyük hastaları bakım merkezine kabul ettiklerini anlatan Şenocak, “Merkezimiz, bakıma muhtaç olan, ancak geliri yetmeyen kişilerden herhangi bir ücret talep etmiyor. Bakım merkezimizde, Psikolojik destek Fiziksel egzersiz, Gelişimsel destek, Eğitsel destek, Sosyal uyum ve kişisel idare, bağımsız hareket, Bağımsız yaşama geçiş, İş becerisi kazandırma, Toplumla çalışma programlarını uyguluyoruz” dedi. Bakım merkezinin, Yalova Merkezine çok yakın olduğunu belirten Şenocak, bakım evine çevre illerden hastaları da kabul ettiklerini söyledi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl