Ziyarette; Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür ve Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Ertürk de hazır bulundu.

 
Chubarov, kardeş şehir ilişkilerini güçlendirerek iki toplumun bir araya gelmesinde ve ortak kültürün geliştirilmesine katkıda bulunduğu için Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a teşekkür etti. Kırım Meclis 1. Başkan Yardımcısı Refat Chubarov, daha çok etkinlik yapılarak soydaşların moral ve güven kazanması için etkinliklerin devamını diledi. 
 
Chubarov’un Yalova programından memnun ayrılmasını temenni eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise; “Karasupazar ile yaptığımız karşılıklı faaliyetler ile insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek istiyoruz. Karasupazar bizim kardeşimiz, kardeşimize hizmeti kendimize görev sayarız. Umarım Yalova’daki program başarılı geçer” diye konuştu.
 
Tepreş etkinliğine Yalova Belediyesi’nden tam destek
 
Ziyarette, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiği Tepreş etkinliğiyle ilgili değerlendirme yapıldı. Dernek Başkanı Ertürk’den bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, etkinliklere destek sağlanacağını dile getirdi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal çiniye işlenmiş Yalova motifini Chubarov’a hediye ederken, Kırım Meclis 1. Başkan Yardımcısı Refat Chubarov ise yöresel bir çini çalışması hediye etti.