Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle Genel Sekreterlikte karbonmonoksit ölçüm standı kuruldu. Çalışanlar kurulan stant önünde vücutlarındaki karbonmonoksit miktarını öğrenmeye çalıştı.
Yapılan ölçümler sonucunda vücutlarındaki karbonmonoksit miktarı az çıkanlar, gönül rahatlığı ile ayrılırken, miktar fazla olanlar ise sigara bırakma polikliniklerine yönlendirildi.

Yapılan teste göre nefeslerinde bulunan karbonmonoksit miktarı 0 - 2 birim arasında olanlar sigara kullanmayanlar kategorisine girerken, 3 - 5 arasında olanlar pasif içici, 5 olanlar nikotin bağımlısı, 7 olanlar şofben kaçağına eşdeğer, 12 olanların ise araç kullanamayacak kadar kötü durumda olduğu belirtildi.
Yaptıkları testlerle kandaki karbonmonoksit oranını gördüklerini belirten Genel Sekreter Dr. Hakan SEZEN, “Karbonmonoksit ölçümü ile sigaranın verdiği zararlar ortaya çıkarmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne ile birlikte bu çalışmayı yaparak önce çalışanlarımızın farkındalığını arttırıyoruz ki bir sağlık çalışanı bu zehirden kendini kurtararak topluma örnek olabilsin. Kişi sonuçları gördüğünde sigarayı bırakmaya karşı daha duyarlı oluyor. İnsan vücudunda karbonmonoksidin 2 ve altında olması gerekiyor. 2’ nin üzerinde olduğu zaman mutlaka bir Göğüs Hastalıkları Uzmanı ile görüşmesini öneriyoruz. Sağlık Bakanlığımızın ücretsiz olarak hizmet verdiği Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattı ve her ilde bulunan Sigara Bırakma Poliklinikleri ile isteyen herkes sigarayı bırakma konusunda desteklenmektedir." dedi.​