8 ay önce Çınarcık ilçesi Çalıca Kalıcı Konutları'nda cam temizlerken dengesini kaybeden ve düşen 48 yaşındaki Ömür Bayındır'ın hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sora evine giden Dr. Erhan, hastanın gerekli kontrollerini yaptıktan sonra ney ve ud çaldı.
Dr. Erhan Herhangi bir sebepten yürüme fonksiyonları bozulmuş, omurilik ve beyin hasarları oluşmuş hastaların eski hayatlarına dönmesi için fizik tedavi ve egzersiz tedavilerinin yapılmasının gereken bir süreç olduğunu belirterek, “Hastanede uzun süre yattıktan sonra hastalar belli bir sağlığa kavuşunca taburcu ediliyor. Bu tedavinin hastanın günlük aktivitelerini sağlayabilmesi için hastanemizin oluşturduğu yeni bir fikir bu. Fizik tedavi uzmanı evde hastayı muayene ediyor. Evinde muayene ediyor, ortamını inceliyor ve bir fizik tedavi kartı yazıyor. Fizik tedavi kartını sorumlu fizyoterapistlere veriyoruz. Onlar hastanemizin temin ettiği araçlarla gelip hastamızı diyelim ki başlangıcı 30 seans ise bunu yaptırıyorlar. O seanslar sonucu hastamızı tekrar muayene ediyoruz. Tedaviye ihtiyacı varsa uzatabiliyoruz. Yani bu hastamızın hastaneye gitmesindeki zorluklardan ötürü hastanın evinde tedavi olmasını gerektiren bir fikir."

Dr. Erhan, müziğin hastalar üzerinde olumlu etki yaptığını bildiğini söyleyerek, hastalarına evlerinde ney ve ud çaldığını dile getirdi. Tedavide müziğin etkisini belirten Dr. Erhan; "Müzikoterapi diye de bir şey var. Müzikle yüzyıllardır tedavi yapılan bir sistem. Ney sesinin verdiği bir huzur  bir dinginliğe hepimizin ihtiyacı var. Hasta ziyaretlerimizde biz de gelmişken zamanımız varsa ve ortam da uygunsa ney ve ud çalıyoruz. O benim tesadüfen neyzen olmamdan kaynaklanan bir özellik. Başhekimimiz benden rica ettiğinde ben gönüllü oldum. Pek çok hastanede İstanbul'da, Avrupa 'da ve Amerika'da yoğun bakımlarda müzik dinletiliyor. Böyle bir hizmeti neden sadece özel hastaneler versin, biz de verebiliriz pekala diye düşündük. Sadece ney taksimiyle tedavi etmiyoruz tabi ki. Burada ney çorbanın tuzu oluyor” dedi.