Denizde bulunan kuşlar petrole bulanırken,birçok kuş telef oldu. Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü veteriner hekimleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova Şubesi ekiplerince canlı olarak toplanan kuşlara müdahalede bulunarak yaşama tutunmalarını sağladı. Müdahalelere ülkemizin veteriner hekim diplomasına sahip tek İl Belediye Başkanı olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

Bölgenin en kapsamlı rehabilitasyon merkezlerinden birine sahip olan Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi petrol sızıntısına maruz kalan kuşlara müdahale etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yalova Şubesi ekiplerince Hersek Gölünden toplanan kuşlar Yalova Belediyesi veteriner hekimlerine emanet edildi. Kuşlara tek tek müdahale eden ekipler, üzerlerindeki petrolkalıntılarını temizleyerek tıbbi müdahalede bulundu. Kuşların yaşama tutunması için veteriner hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da müdahalelere katıldı.

“Dilovasın’da yaşanan sızıntı nedeniyle oluşan kirlilik çok şükür lagünü aşmamış” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Hersek gölü içerisinde birçok kuş çeşidi yer alıyor. Sızıntı eğer lagünü aşmış olsaydı buradaki kuşların tamamı sızıntıdan etkilenecekti. Birçok kuşun telef olması yürekleri dağlarken Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüze getirilen kuşlara anında müdahale ederek yaşama tutunmalarını sağladık. Sağ olarak kurtarılan ve müdürlüğümüze getirilen kuşların temizlik çalışmalarını yapmayı sürdüreceğiz” dedi.