Geçtiğimiz haftalarda üyelerin talebi doğrultusunda ilk yardımcı eğitimleri alan kadın meclisi üyelerine bu hafta sertifika ve ilk yardım kimlikleri verildi.

  Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, ilk yardım eğitim merkezi eğitmenleri tarafından iki gurup halinde ikişer günlük eğitim alan kadın meclisi üyeleri girdikleri yazılı ve uygulamalı sınavlardan başarılı bir şekilde ilk yardımcı olmayı hak ettiler.

  Temel ilk yardım uygulamaları eğitimi kapsamında; genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, yanık, donma ve güneş çarpmalarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım vb. konularda geniş anlamda eğitim verildi.

  İlk yardım eğitmeni Cafer Ünlü, “2015’den bu yana bakanlığın kararınca ücretsiz verilmeye başlanan bu kurslar daha çok kamu kurum ve kuruluşlarında veriliyor. Talep geldiği zaman sivil toplum kuruluşlarının da isteklerini değerlendirip sıraya koyuyoruz. İsteyenler Yalova Sağlık Müdürlüğü acil sağlık biriminden ulaşabilirler ve uygun bir tarih belirleyerek eğitim vermeye çalışıyoruz. İlk yardım önemli bir konu ve ilk yardımı en yakınımıza yaparız o nedenle ilk yardımı doğru bir şekilde yapmalıyız. Olay halinde müdahaleyi öğretiyoruz. Bir kaza başımızda geldiğinde doğru müdahale ile hayat kurtarılır. En önemli şey bizim için korumalı bildirme. Bizim için sertifika önemli değil biz doğru şekilde 112’yi aratmayı öğretebilirsek bir hayat kurtarmayı başarmış oluruz bizim için en önemli şey budur. Kadın meclisi üyeleri ile yaptığımız eğitimde üyelerin istekli olması bizleri çok memnun etti. Üyeler başarı ile eğitimlerini tamamladılar” açıklamasını yaptı.

  Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, “İlk yardım gerçekten çok önemli bir konu. Gerek iletişim kanallarında gerekse çevremizde gördüğümüz kaza, boğulma, yaralanma ve bu gibi durumlarda yapılan yanlış müdahaleler sonucunda ya da meraklı kalabalıkların yarattığı tehlikeli durumların kurtulması mümkün olabilecek hayatların kaybedilmesine sebebiyet vermekte. Bizlerde bu gibi durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini ehil kişilerden doğru biçimde öğrendik. Gönül ister ki bu gibi tehlikeli durumlar hiç yaşanmasın. Ama böyle bir durum ile karşılaştığımızda en azından ne yapmamamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Bizlere bu olanağı sağlayan eğitmenlerimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve Sayın Valimiz Muammer Erol'a teşekkür ederiz” dedi.

  Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, Eğitmenler Cafer Ünlü, Dilek Gilik, Nurcan Altunay, Filiz Katar, Ceylan Oktay Şimşek, Barış Yeşilbaş, Ferit Toraman, Erhan Dinler ve Numan Şeker'e verdikleri farkındalık yaratan eğitim için teşekkür belgesi taktim etti.