1 Ocaktan itibaren uygulanmaya başlayan evde bakım hizmeti sokağa çıkamayan, hastanın hastaneye gitmesindeki zorluklardan ötürü yola çıkarak ortaya konan bir proje. Proje nörolojik yada fiziksel engelli vatandaşlar için gerekli olan tedaviyi kendi evlerinde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

7’den 70’e her yaştan nörolojik yada fiziksel engelli vatandaşın ayağına sağlık hizmeti götüren projede Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Levent Erhan hastanın evinde ilk muayeneyi gerçekleştiriyor ve hastanın ihtiyacına göre bir fizik tedavi kartı yazıyor. Hastanın tedavisi Dr. Levent Erhan’ın yazdığı bu karta göre şekilleniyor. Tedavinin gidişatına göre psikolg, iş uğraşı terapisti, fizyoterapist veya diyetisyen tedavi sürecine dahil oluyor. Evde tedaviyi gerçekleştiren doktorlara evde bakım sertifikası olan bir hemşire yardımcı oluyor.

Dr. Levent Erhan ve Hemşire Güzide Kayabaş kendilerine temin edilen evde bakım hizmetleri aracıyla Yalova’nın genelinde köylere kadar giderek hastaların dertlerine çare olmaya çalışıyorlar. Yarım felç, spastik engelli, Alzheimer, Parkinson, beyin felçleri, kalça ve diz protezi kullanan hastalara müdahale ediyorlar.

Proje kapsamında uzun süre yatmak zorunda olan hastalara rapor çıkartılarak havalı yatak, alt bezi ve beslenmeleri için mama teminatı sağlanıyor.

Gönüllülük ve samimiyet çok önemli

Çiftlikköy’de yaşayan aralık ayından beri kısmı felçli olan 74 yaşındaki Nuriye Meydan’ın tedavini gerçekleştiren Dr. Levent, bu iş için gönüllü olduğunu belirterek, hastanın iyileşmesinde ilginin ve samimiyetin büyük önem arz ettiğinin altını çizdi.

Hemşire Güzide Kayabaş ise uygulanan bu hizmetin duyulmasını istediklerini, bu sayede daha çok hastaya ulaşarak, daha fazla hasta ve hasta yakınına yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Devlet Hastanesince yürütülen evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 0226 811 52 55 nolu telefondan dahili 2305’i tuşlayarak bu hizmetten faydalanabilir. Haber: Sezgin Altınel