Atakent Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. İlyas Şahin, Başhekim Op.Dr. Musa Karabulut ve hastane ortakları Celal Avarbek ve İlhami Ak ile bir araya gelen Başkan Salman, Yalova’da sağlık turizminin geliştirilmesi adına yapılması gerekenleri görüştü.

Konsey üyeliği ile ilgili olarak bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. İlyas Şahin; “HastanemizSağlık Turizm Geliştirme Konseyine üye oldu. Bu üyeliğe kabul edilmemizle birlikte hastanemiz ülkemizde faaliyet gösteren yaklaşık 950 hastanenin arasından elit 75 hastane arasına adını yazdırdı. Üyeliğe kabul edilmekle birlikte yeni bir sürece girmiş olduk. Kentimizdeki Sağlık ve Turizm Derneğini aktifleştiriyoruz. Yalova’nın doğal güzelliklerini de ön plana çıkartarak sağlık turizmin aktif hale getirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız” dedi.

“Yalova Bu Potansiyele Sahip”

Yalova’nın birçok alanda potansiyele sahip olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Sağlık Turizmi de bunlardan bir tanesi. Yerel seçimler öncesinde bu konuyu gündeme getirmiştim. Kentimizin çevresinde yaklaşık 20 milyonluk bir nüfusun yaşadığını belirtmiş ve Tıp Fakültesinin kurulması gerektiğini söylemiştim. 2008 yılında çıkan bir yönetmelik sayesinde YÖK onayı gerekmeksizin bunun yapılabileceğini de dile getirmiştim. Ancak bu konuda ne yazık ki üniversitemiz halen gerekli girişimi yapmış değil. Bugün Atakent Hastanesi yapmış olduğu yatırımla adını elit hastanelerin kabul edildiği konseye yazdırmış durumda. Bu önemli bir adım Yalova önemli bir konuma ve önemli doğal kaynaklara sahip. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de bu kaynakları kullanarak kentimizin Sağlık Turizm Merkezi haline gelmesini sağlayabiliriz. Tıp Fakültesiyle, Özel Hastaneleriyle doğal güzelliklerimizi ve kaynaklarımızı bir bütün halinde entegre ederek bunu gerçekleştirmemiz mümkün. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman olarak bu konuda yapılması gereken her adımda göreve hazırım ve üzerime düşeni sonuna kadar yerine getireceğim. Bu konu kentimizin geleceği içinde büyük önem arz ediyor” diye konuştu