Obezite ile mücadele çerçevesinde biraz rutinin dışına çıkarak Yalova halkına hem tatlı bir rekabet içerisinde hem de sağlık kontrollerini aksatmadan zayıflama imkanı sunuyor.

05.08.2016 -31.08.2016 tarihleri arasında Yalova Devlet Hastanesi Endokrinoloji-Diyet ve Diyabet Eğitimi polikliniklerine başvurarak yarışma için uygun şartları taşıyıp taşımadığınız belirleniyor, eğer yapılan hesaplamalarda Beden Kitle İndeksiniz 28 ve üzerinde ise ve zayıflama yarışmasına katılmanıza engel olacak bir sağlık sorununuz yok ise düzenli uzman kontrolü ve sağlıklı diyet ile 4 ay içerisinde yüzde olarak en çok kiloyu veren kişi "her şey dahil konseptinde otelde tatil" veya " tur ile seyahat" tatili kazanacak.Yarışma sağlık çalışanları için ayrı, Yalovalılar için ayrı olarak düzenlenecek.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, yarışma sayesinde obezite ile mücadele konusunda halkımızın dikkatini çekmeyi hedeflediklerini ve sağlıklı kaliteli yaşam şartlarının oluşması için tüm ekip ile bu çalışmaya çok kıymet verdiklerini belirtirken yarışma şartlarını da açıkladı.

İŞTE YARIŞMANIN ŞARTLARI:

1) Sağlıklı zayıflama yarışmasına, BKİ (Beden Kitle İndeksi)  28 ve üzeri olanlar katılabilecektir. (BKİ: Vücüt ağırlığının boy uzunluğunun karesine oranıdır. kg/m2)

2) Sağlıklı zayıflama yarışmasına 15-65 yaş arasında olan, Endokrinoloji ile Diyet Polikliniklerinde yapılan muayene sonucu zayıflamasına engel bir durumu olmayan kişiler katılabilecektir.

3) Sağlıklı zayıflama yarışmasına başvuru işlemleri 05.08.2016 – 31.08.2016 tarihleri arasında Endokrinoloji-Diyet ve Diyabet Eğitimi Polikliniklerinden yapılacaktır.

4) Belirtilen tarihler arasında başvuru yapan kişilerin Endokrinoloji Polikliniğinde gerekli tahlilleri yapılıp Endokrin Uzmanının vereceği zayıflamasına engel olacak bir durum yoktur onayından sonra; Diyetisyen eşliğinde diyet programlarının verildiği tarihten itibaren sağlıklı zayıflama yarışmasına başlayacak olup 4 ay sonra sona erecektir.

5) Sağlıklı zayıflama yarışmasına katılan kişiler, diyet programlarının verildiği tarihinden itibaren üç (3) hafta aralıklarla kontrole gelecektir.Kontrollerinden birine dahi gelmeyenler sağlıklı ve düzenli kilo verseler bile değerlendirme dışında kalacaklardır.

6) Sağlıklı zayıflama yarışmasına katılan kişiler yarışma başlangıcında ve bitişinde Yalova Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Diyet Polikliniğinde bulunun TANİTA BC 418 marka yağ ölçüm cihazıyla değerlendirilecektir. Yarışmacıların değerlendirme kapsamına girebilmeleri için toplamda verilen kiloların %60 ve üzeri yağ olmalıdır. Yani 4 aylık süre sonunda toplamda verilen kiloların  %60’ın altında yağ azalması halinde katılımcılar değerlendirme dışında kalacaklardır (başarısız kabul edilecektir).

7) Amacımız yarışmaya katılan kişileri, öngörülen sürede ''sağlıklı ve maksimum verilmesi gereken ideal kilogram'' prensiplerine uyarak zayıflatmaktır. Bu amaçla 4 aylık süre zarfında hırsa kapılıp, yeterli ve dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve endokrin uzmanının vermiş olduğu tedavi dışında; yetersiz ve dengesiz beslenip, yanlış ve bilinçsizce uygulanan tedavi ve fiziksel aktivite sonucunda verilmesi gereken ideal kilogramın üzerinde kilo kaybını engellemek için yarışma başlangıç kilogramının %25'sinden fazlasını verenler değerlendirme kapsamına alınmayacak olup bu durumdan dolayı doğacak sağlık sorunlarının sorumluluğu kişinin kendisine ait olacaktır.

8) 4 aylık süre sonunda yarışma başlangıç kilogramının %10'undan azını veren kişiler değerlendirme ve sıralamaya alınmayacaktır.

9) Değerlendirme; Endokrin Uzmanı, Diyetisyen (2) ve Genel Sekreterlik Yöneticisinin bulunduğu 4 kişilik komisyon tarafından yapılıp yarışma süresi bitiminden itibaren 5 gün içinde ilan edilecektir.

10) Komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda 4 aylık süre sonunda yarışma başlangıç kilogramının; %10-25 (10 ve 25 dahil) aralığında kilogram kaybetmesi şartı ile en yüksek yüzdede kilogram kaybeden ve yarışma şartlarını bütünüyle yerine getiren kişi yarışmayı kazanacaktır.

11) Sağlıklı zayıflama yarışması başlama ve sonlanma süreci;

05.08.2016 – 05.12.2016 ve 31.08.2016 – 31.12.2016 tarihleri arasındadır.

12) Sağlıklı zayıflama yarışmamızı kazanan kişiye Genel Sekreterlikçe günün şartlarına göre ''her şey dahil konseptinde otelde tatil'' veya ''tur ile seyahat tatili'' hediye edilecektir.