Özel Yalova Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Anul, ‘Mezoterapi kelime anlamı olarak, direkt olarak derinin orta tabakasına uygulanan tedavi şeklidir. Uygulamada amaç daha az miktarda aktif maddeyi tedavi edilecek bölgeye enjekte ederek etki sağlamaktır. Mezoterapi yoluyla uygulanması hem uygulanan ilaçların asıl gerekli olan bölgedeki etkinliğini arttıracak, hem de diğer organların gereksiz yere etkilenmesini engelleyecektir. Bu yöntem, yüz bölgesinde, saçlı deride ve vücutta kullanılabilmektedir. ‘ dedi.

 

Yüzde iki amaçla uygulanılır;

 1. Yaşlanmayı geciktirici (anti-aging) uygulamalar

 

2. Yaşlanma süreci içerisinde meydana gelmiş olan kırışıklıkların yok edilmesi ya da azaltılmasını içeren uygulamalardır.

 

Ciltte elastikiyet kaybı ve sarkma tedavisi

Cildin yaşlanmasını engellemek

Yüzün yorgun görünümünü gidermek

Yaz öncesi güneş ışınlarının zararlarına karşı önlem almak

Güneşten zarar görmüş ciltleri düzeltmek

Sigara içenlerde cilt hasarını engellemek ve tedavi etmek

Diğer leke tedavileriyle birlikte lekeleri hafifletmek veya gidermek

Diğer yöntemlerle birlikte sivilce izi, diğer yara ve yanık iz tedavisi

Donuk ve parlaklığını yitirmiş cilde sahip olanlarda mineraller, vitaminler, hyaluronik asit, antioksidanlar, amino asitler ve bazı yapısal elemanların sistemik yolla vermek yerine özellikle yaşlanmanın en çok belirginleştiği bölge olan yüze mezoterapi yoluyla uygulanır. Yüz mezoterapisi cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemdir. Kollajen sentezini uyararak yüzde gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık oluşturur.

            Uzm. Dr. Hüseyin Anul, ‘Yüz mezoterapisi (mezolift) başlangıçta 1-4 hafta aralıklarla uygulanır. Ortalama 4-6 seans sonrası 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir. Yüz mezoterapisi (mezolift) sonuçları ikinci seanstan sonra ortaya çıkmaya başlar. Tedavi bittikten sonra cilt yenileme etkisi devam eder.’ dedi.

 

            Yüz mezoterapisinde (mezolift) önemli yan etkiler görülmez. Enjeksiyon bölgesinde İşlemden bir gün sonra geçici ezik ve çürük benzeri hafif morluklar olabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmaz. Bu nedenle bu problemler geçicidir. Makyajla kapatılabilir.

Saç Mezoterapisi; Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmelerinde tedavi için başvurulabilecek oldukça faydalı bir yöntemdir. Özellikle saçların yoğun döküldüğü mevsimsel saç dökülmelerinde, strese bağlı, gebelik sonrası ya da metabolik nedenler sebebiyle saçlarında aşırı dökülme yaşayanlar, kırılmalardan, cansız ve mat görüntüden şikâyeti olanlar saçlı deri mezoterapisinden yararlanabilirler. Bu yöntemde çok ince uçlu mezoterapi iğnesi saç yapısına giren vitaminler, mineraller, kan dolaşım düzenleyiciler, elastin, kollogen tetikleyiciler, keratin yapı elemanlarından oluşan bir kokteyl enjeksiyon yöntemiyle deri içine verilmektedir. 

 

            Saçın ihtiyacına göre ayda bir veya iki seans uygulanabilir. Saç mezoterapisi yoğun dökülme döneminde iki haftada bir, daha sonra ise ayda bir kez önerilmektedir. Saç mezoterapisinde 3-4 seansta sonuç alınmaya başlar. Enjeksiyon bölgesinde geçici ezik ve çürükler olabilir. Kullanılan maddeler sistemik dolaşıma karışmaz. Bu nedenle bu problemler geçicidir.