ETO Yalova Şubesi Başkanı Dr. Gülay Beşirli konu hakkında şunları söyledi; “Son yıllarda büyük önem kazanan organik tarımın geliştirilmesi Yalova kamuoyu için de büyük önem taşımaktadır. Yalova’da organik tarımın gelişmesi ve Türkiye’ye örnek bir çalışma sergilenmesi için çalışıyoruz. Yalova çiftçisi bilinçlidir. En kısa sürede çok olumlu neticeler alacağımızı umuyoruz. Organik tarımla ilgili farkındalık yaratmak için Genel Merkezle koordinasyon halinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

(ETO) Genel Kurulu İzmir’de yapıldı

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO), 1992 yılında İzmir’de kuruldu. ETO, organik tarım içerisinde yer alan kişilerin bir çatı altında sektöre hizmet edebilmek amacıyla bir araya gelmeleriyle şemsiye bir organizasyon olarak kuruldu.

Kurulduğu günden buyana ekolojik sektörün farklı alanlarında çok sayıda kurs, seminer, konferans ve panel düzenlemiş, organik tarım konusunda yasal düzenlemelerin hazırlanmasında etkin olarak görev aldı.

Merkezi İzmir’de olan ETO, daha sonraki yıllarda İstanbul, Ankara, Adana, Çanakkale ve Yalova’da şubeler açıldı.

ETO Yalova Şubesi’nden de 8 delegenin katılımı ile 12.01.2013 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilen Genel Kurul öncesinde 3 yıllık yol haritasının tartışıldığı bir çalıştay düzenlenmiştir. Genel Kurulda yapılan seçim sonrasında Yalova ETO Şubesinden Dr. M. Emin Ergün 3 yıl için görev verilen yeni yönetim kurulunda görev aldı.