İl Genel Meclis Üyesinin görevi meclis toplantında bitmediğini kaydeden Doğan, “Armutlu’dan Altınova İlçesine kadar  tüm Yalova’da gördüğümüz yanlışları ve şikayetleri halkımız adına mecliste dile getirmek, daha güzel ve yaşanabilir bir Yalova için   birlikte çözüm üretip gerekli kararları almak İl Genel Meclisimizin hem temsili, hem hukuki, hem vicdani, hem de insani bir görevi” dedi.

 

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun gerçekten çok çalıştığını ve çok gayret ettiğini belirten Doğan,”  Ancak diğer kamu kurumları da aynı gayrette olmaz ise yönetmek ve  verim almak çok zordur. Geçen ay bizzat şahit olduğum 2 İl Müdürlüğünü ilgilendiren 2 olayı aktaracağım. Sayın Valimizden de gereğini yapmasını talep ediyorum.

 

İşte  Doğan’ın aktardığı o iki olay;

 

Turizm ve Kültür İl Müdürlüğünü İlgilendiren  Bir Olay

Saat gündüz 10.00 gibi. Tabiat ve Kültür Varlıklarının korumasında olan Beldenin de adını aldığı tarihi Taşköprü’nün üzerinden ağır tonajlı araçlar geçiyor. Köprü göçtü göçecek. Köprüden geçmeden başka yoldan da ulaşım mümkün ama yol 2 kat uzuyor. Turizm ve Kültür  İl Müdürlüğünü aradım. Kendimi tanıttım ve durumu anlattım. Vekâleten bakan yetkili toplantıdaymış. Öğleden sonra 15.00 gibi Turizm ve Kültür İl Müdürlüğünden aradılar. Yazılı müracaat etmeniz gerekiyor dediler. Bırak İl Genel Meclis Üyesini, herhangi biri arasa dahi görevli vatandaş bize bilgi verip katkı sunuyor, biz de görevimizi yapalım der. Vatandaşın işi yok Yalova’ya kadar gelecek zaman ve yol parası verecek. Arzuhalciye dilekçe yazdıracak. Senin görev yapman için mücadele verecek.  


 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü İlgilendiren Bir Olay

Bir firma İmar Planında Kentsel Servis Alanında kalan, batı sınırı yerleşim alanı, doğu sınırı spor tesisi, kuzeyi meyve bahçesi olan  bir alana saatte 360 ton asfalt üretecek Asfalt Plant tesisi kurulmak istiyor.

Konut dışı kentsel çalışma alanlarında neler yapılabilir:

1.      Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre: “Çevre sağlığı yönünden tehlike oluşturmayan imalathanelerin yapılabilir.”

2.      1/25000 Ölçekli Yalova ÇDP Plan Notuna göre: “Dumansız, kokusuz, atık ve artık bırakmayan ve çevre sağlığı yönünden tehlike yaratmayan imalathaneler yapılabilir.”

Tesiste ısıtma ve yakma  işlemi yapılacağı, duman, taş tozu, gürültü, koku, bitkisel ve madeni  yağ atığı oluşacağı, açık seçik bellidir. O halde böyle bir tesis buraya yapılamaz. Bu  durumda 1. Görevi imar planlarının doğru uygulanmasını sağlanmak ve denetlemek olan Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bu talebe olumsuz cevap vermesi gerekirken bakın ne yapıyor.

1.      İlgili Firma Şubat 2016 da Çevresel etki değerlendirme belgesi için Yalova Çevre ve Şehircilik müdürlüğüne müracaat ediyor.

2.      Belgeyi alacağından eminmiş gibi, ruhsatsız kaçak olarak tesisin yapımına başlıyor.

3.      Firma sunum raporunda tesis yerleşim alanına 200 m uzakta kurulacak diyor. Halbuki konutlarla sınır. Müdürlük kalkıp yerinde inceleme yapmadan firmanın sunum raporuna itibar edip  29 Şubat 2016 tarihinde “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” belgesi veriyor.

Doğan açıklamasının devamında ,” Sayın Valimizin  çalışma ve gayretine bak. Bu iki müdürlüğün yaptığına bak. Vali koşup koşturacak, bu iki müdürlük  masadan kımıldamayacak. Bu anlayış ve çalışma ile Yalova’da ne Tabiat ve Kültür Varlıklarını, ne çehreyi, ne çevreyi, ne güzellikleri, ne de geleceği koruyamayız. Halkımıza sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturamayız. Sayın Valimizden gereğini yapmasını arz ediyorum” şeklinde konuştu.