Asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin ve sekellerin önlenmesi amacıyla, ‘Yeni Doğan Canlandırma Programı (NRP)’ kapsamında eğitim gerçekleştirildi.

  Doğum bölümünde çalışan ve yeni doğanlara yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla, 16 ve 18 Ekim 2018 tarihleri arasndaYeni Doğan Canlandırma Uygulayıcı eğitimine katılanlar Yalova’da buluştu.

  Eğitime 4 çocuk sağlığı uzmanı ve Hastalıkları uzmanı, 5 kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 3 Anestezi ve Reanimasyon uzmanı, 4 acil hekimi olmak üzere 17 hekim, 10 ebe, 15 hemşire katılarak başarıyla sertifika almaya hak kazandı.

 Başkan Dr. Muhsin Abbasioğlu, Başkan Yardımcısı Dr. Kerim Baş, Çeküs Birim Sorumlusu Gamze Turan ve eğitimciler tarafından Sertikalar yapılan törenle verildi.

  Törende Başkan Dr. Muhsin Abbasioğlu başta kurs başkanı Dr. M. Şerif Demir olmak üzere Yeni doğan Uzm. Dr. Suzan Şahin, hemşire M. Safi Ateş, hemşire Umut Yanık, Dr. Filiz Güngör, hemşire Kibar Ödemiz, ebe Venhar Albayrak ve hemşire Mevlüda Yazıgan'a özverili ve nitelikli çalışmalarından dolayı Sağlık Müdürlüğü adına teşekkür etti.

Haber: Yasemen Yeter