Bildiğimiz o dur ki yaşanan önemli hadiselerin ardından bir travmadan bahsetmek mümkün.

Yaşanan olağanüstü olaylardan (salgın hastalık savaş deprem sel vb. afetler) sonra insanlarda meydana gelen psikolojik gerginlikler

Afet sonrası psikolojik sarsıntı ve stres bozukluklarının akut halde bile seyredebileceğini ifade eden bir yayın okumuştum.

Toplumun afet veya benzer toplumsal olayların ağırlığına göre değişebilen bir kaygı, stres boyutuyla karşı karşıya geldiği hususu en azından bilimsel araştırmalara konu olmuştur.

Netice itibariyle, salgın hastalık nedeniyle yaşadığımız ciddi kaygı, belki aylar hatta yıllar sonra karşımıza ciddi psikolojik örselenme şeklinde çıkacaktır.

Aslında toplumsal iyilik ve yardım etme refleksimiz çok güçlü bir seyir takip etse de tam tersi bir gerginlikle de başa çıkmak zorunda oluşumuzu konuşmalıyız.

Kimi kamu veya özel kurumların korona dönemi işleyişlerine dönük önlemleri kapsamında, tek tek içeri almadan tutun hizmetlerin nispeten daha ağır yürütülmesine kadar bir gerginlik sebebi haline getirilmesi problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Her tartışmanın kavgaya dönüşmesi neredeyse olağan bir durum olmaya başladı.

Birbirinin üstüne yürüyen insanlar belki de sonradan pişmanlık duyacakları özür dileyecekleri bir durumla karşı karşıya kalıyorlar.

Olaylara daha sakin yaklaşmak, anlayış ve hoşgörüyü her zamankinden daha fazla kullanmak gerektiği gerçeğini ifade etmek gerekiyor.

Elbette ki insan olma, şaşar ve beşer özelliğimizi inkâr ediyor değiliz. Ancak insani değerler ve inancımızın bize yüklediği sorumluluklar daha sağduyulu olmak gibi bir yola sevk etmeli bizi.

Yalova PTT…

Merkez PTT binasının Yalova’ya için dar geldiği kanaatindeyim. Özellikle Pandemi döneminde uzun kuyruklara girip daha sonra sıranın bana gelmeyeceği düşüncesiyle ayrıldığımı hatırlıyorum.

Personel sayısının yetersizliği ile ilgili net bir şey söylemem elbette mümkün değil. Ancak oluşan kanaat hizmetlerin çok ağır işlediği yönünde. (12 Haziranda merkez PTT’ye ulaşan gönderimin 22 Haziran itibariyle hala tarafıma iletilememiş olmasını bir örnek olarak kabul edebilirsiniz.)

Velhasıl PTT ile ilgili olarak hizmetlerin hızlandırılması yönünde çalışma yapılması faydalı olacaktır kanaatindeyim.