Tatiller hepimiz için sabırsızlıkla beklediğimiz bir zaman dilimiydi.  Çocukluğumuzun geçtiği coğrafyada karne tatilleri büyük bir çoğunlukla bembeyaz bir kar örtüsünün üzerinde bahar sıcaklığında geçerdi. Sabahtan akşama kadar tüm mahalle çocukları hep birlikte hayatımızın en güzel anlarını geçirirdik bu zaman dilimlerinde.

Akşamüstü odun kesme faslı başlardı harmanda. Odun bıçkısının bir tarafında babam, bir tarafında ben gece sobada yanacak odunları hazırlardık. Bir de biletmek için kösre taşını çevirirdim, babam baltayı bilerken.

Bizim kuşak tüm zamanını ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte geçirirdi. Birlikte geçen bu zaman dilimleri bizlere ömür boyu dostça, kardeşçe yaşamanın birlikteliğini işledi gönüllerimize nakış nakış.

Anadolu’mun köylerinde bu sihirli Dünya’yı yaşayan çocukların sayısı her geçen gün azaldı. Şehirleşmenin getirdiği yalnızlıkla birkaç metre kare içerisinde geçirdiğimiz zamanımızı, cep telefonu ve televizyon gibi elektronik kelepçelere bağlayınca geriye birlikte yaşanacak ve paylaşacak bir şey kalmıyor.

Şehir hayatında tatil hepimiz için ama öncelikle çocuklarımız için çok daha büyük bir önem taşıyor. Bu hafta yavrularımız on beş günlük karne tatiline başlıyorlar.  Bütün çocuklarımızın özlemle beklediği karne tatilinde zamanımızın büyük bir çoğunluğunu onlara ayırarak, onların bu özlem ve heyecanlarına karşılık verebiliriz.

Aslında onlarla birlikte ne yaptığımızdan daha çok onlarla birlikte geçireceğimiz zaman çocuklarımızı çok mutlu edecektir. 

Sıcacık evimizde bembeyaz bir kağıda birlikte bir resim yapıp, ailemizin mutluluk gökkuşağını birlikte boyayabiliriz. Ailece doğaya çıkıp, karlar üzerinde mangal yakıp, yanına hep birlikte sımsıcak bir kardan adam yapabiliriz. Çarpışan otolara binebilir, şarkılar söyleyerek salıncaklarda birlikte sallanabiliriz.

 İnsanın anavatanı çocukluğudur. Çocuklarımızın anavatanlarını günlük hayatımıza giren elektronik uyuşturuculara mahkum etmeyelim.

 On beş günlük karne tatilini çocuklarımıza ayıralım.

 Zamanımızın hızlıca aktığı bu Dünya’da çocuklarımızla birlikte büyüyelim.

 Hoşça kalın, mutlu kalın sağlıcakla kalın.