Yalova AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün katılımıyla açılan AK Parti Termal Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında projelerini anlatan AK Parti Termal Belediye Başkan Adayı H. Sinan Acar, “Termal İlçesi’ne yeni bir belediye hizmet binası yapılacak. “396 parsel Belediye Hizmet Binası yeri olarak Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden 1880 metre kare belediyemize tahsis edildi. Sosyal Belediyecilik gereği ‘Arayın çözelim’ uygulaması başlatılacak, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza özel hassasiyet gösterilecek. İlçemiz yaşlılarına vereceğimiz ‘Ulaşım Kartı’ sayesinde ilçe merkezi ile Yalova arasındaki ulaşımları bedava olacak. Evlerinde genel hemşirelik hizmetleri, ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın belli aralıklarla genel temizlik hizmetleri, yaşlı ve engelli sakinlerimize haftanın belli günlerinde ücretsiz kaplıca hizmetlerinden faydalanma hakkı tanınacak. İlçe Merkezi ana cadde cephe bütünlüğü sağlanacak. İlçe merkezi ve hatta yürüyüş parkurları dahil şehir mobilyaları ile donatılıp, yeşil alan köşeleri ve oturma alanları yapılacak.

Acar, “İlçe genelinde bir peyzaj seferberliği başlatılıp sıfır atık projeleri uygulanacak”

   Çevre düzenleme ile ilgili projelerini anlatan Acar, “Her mahalleye çocuk parkları ve spor aletleri konacak, Üvespınar kaplıcalar caddesi aşıklar yolu düzenlenecek, tüm ilçede sokak ışıklandırmaları yapılacak. Tüm ana caddelerde tarihi dokuya uygun içme suyu, Üvespınar Mahallemizin de adını aldığı pınar görünümlü çeşmeler yapılacak. Gökçedere Mahallemizin de adını aldığı dere konseptli bir yürüyüş parkuru ve yeşil alan düzenlemesi yapılacak. İlçe içinde ve çevresinde mümkün olan yeni yollar açılarak trafiğin rahatlaması sağlanacak. Piknik ve mesire alanları düzenlenerek günübirlikçi misafir sayısı arttırılacak. Üç kardeşler ve panoroma tepesi için özel projeler planlanacak. Yatakkaya Saklı şelalesi treking ve mesire alanı olarak düzenlenecek. Merkez noktalarda çöp konteynırlarının yer altına alınıp ara sokaklarda da giydirme projeleri uygulanacak. İlçe sokaklarının temizliği için süpürge araçlarının temini sağlanacak” dedi.

Acar, “Yerel ekonomiyi kalkındırma hamlesi başlatacağız”

   Ekonomiyi kalkındırmak için bir çok alanda planlamaları olduğunu belirten Acar, “İlçemize bir su eğlenceleri merkezi (AQUA Park) kazandıracağız. Seyir terasları ve belediye sosyal tesisleri inşa edeceğiz. Yeşil alanlarda yürüyüş yolları ve gençlerin eğlenebileceği spor aktivitelerini içeren pentatlonlar planlayacağız. İlçemize gelen misafirlerin tüm ilçeyi gezip tanımaları amaçlı ilçemizin her bölgesinde farklı mimarilerde çeşme, şelale, müze veya görsel anıtlar yapacağız. Tarih ve inanç turizm yatırımları kapsamında Üç Azizler Kültür Turizmi başlatılacak. Deniz ve kaplıca turizmini buluşturmak için ulaşım imkanları tesis edilecek.

   Marka şehir olma çalışmaları yürüteceğiz. Sağlık turizmi ve doğa turizmi başta olmak üzere tüm turizm dallarında ulusal ve uluslar arası bazda en tanınır bölge olmak için gayret sarf edeceğiz.

  Temiz enerji yatırımları yapacağız. Enerji maliyetlerini düşürücü GES yatırımları yapacağız.

  Termal Turizm Festivali geleneksel olarak düzenlenecek ve markalaşma çalışmaları yürütülecek” dedi.

   Diğer faaliyetlerini de belirten Acar, “Belediye hizmetlerinde öncelik sırası çocuklar olarak benimsenecek. Gençlik Merkezi kurulacak.

  Sokak hayvanları ile ilgili hizmet alımı yapılarak postoperatif çalışmaların yapılabileceği bir istasyon kurulacak.

  Cenaze işleri ve mezarlıklara maksimum önem verilerek süregelen hizmetlerin geliştirilerek devamlılığı sağlanacak.

  Aktif istihdam politikaları benimsenerek işsizliğin önlenmesi adına çalışmalar yapılacak.

  İlçedeki tüm kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları desteklenecek.

  Doğal turizm elçilerimiz, ilçemizde eğitim gören üniversiteli gençlerimizin motivasyonlarını arttırmak üzere her ay belli sayıda öğrenci ailesi belediyemizce misafir edilip bölgemiz tanıtılacak.

  Atıcılık sporunun gelişip bölge turizmine katkı sağlaması için atış poligonu yapılacak” açıklamalarını yaptı.