Acar, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a hayalinde ki projeleri anlatırken, heyecanı, arzusu görülmeye değerdi.  

Termal ilçesi kaplıca turizmiyle 45 günlük değil, yılın 8-9 ayı ilçeye yerli yabancı, günü birlik turist ağırlayacak kapasiteye getireceğini söyleyen Acar, ‘Yılın 365 günü, ilçemizi gelen misafirleri nasıl ağırlarız düşüncesi içinde olacağız’ dedi.

Acar, ‘Isıtmada kullanım azaldı’

  ‘Kaplıca suyunu ısıtmada kullanmaya engel bulabilecek misiniz?’ sorusunu değerlendiren Acar, “Kaplıca suyunun ısıtmada kullanılması ilk dönemlerde ki gibi değil. Bu kullanım çok azaldı. İlçede toplamda bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar sayıya indirgendi.

 Termal ufak bir ilçe, herkesin herkesi tanıdığı, eşi, dostu, akrabası olan bir yerleşim yeri; ama insanlar seni bir yere getirdiyseler, bizler de kanunlarla belirtilen görevleri yapmak durumundayız. Devletin verdiği yetki kullanmamız gerekiyor. Bunları izah ederek sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz’ dedi.  

  Acar sözlerini, ‘Biz, proje ekibi olarak adlandırıyoruz kendimizi. Şifayı kaplıca sularla ilgili olarak projelerimiz var. Notlarımızı aldık, önümüzdeki dönem onlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Yaz aylarında kimsenin ısınmayla ilgili bir problemi yok. Ben geldiğimde bu makama İsmail Atik Başkanımızın bir sistemi vardı. Gece 24:00’den sonra hafta sonları haricinde kaplıca suyunu kesiyordu. Gece, kaplıca suyunu ısınmada kullanmasınlar diye. Cuma, Cumartesi, Pazar günleri haricinde ama insanlardan bu konuda tepkiler aldık. Seçildiğimiz gün 1 Nisan itibariyle Termal İlçesinin su kesintilerini bıraktık. Termal ilçesinde su sıkıntısı yok.

  Bol su kaynağımızın olması demek, tedarikli kullanmayacağız anlamına gelmez. Termal Belediyesi’nin ‘Su Otomasyon Sistemi’ ile Su Dünyası Yönetimini evimden telefonla, makam odam ki bilgisayarımdan her an takip edebiliyorum.

  Termal Belediyesinin herhangi bir deposunda sıcak veya soğuk su ile ilgili bir problem olduğu zaman, gece saat kaç olursa olsun ilgilenebiliyoruz. Bunu ben yapmadım, İsmail Atik Başkanımız yaptı. Biz bu sisteme gerekli değeri ve önemi vereceğiz. Bazıları diyorlar ki, ‘Suyu oraya, buraya sattılar’ böyle bir şey yok. Doğamıza, suyumuza gelen her bir misafirimizi daha mutlu edebilmek adına bundan sonra neler yapabiliriz, bunun derdindeyiz” dedi.

Acar, ‘Bakanlarım dedikten sonra başarısızlık benim’

  Doğayı bozmadan, Termal ile ilgili yapılabileceklere açık olduğunu belirten Başkan Acar, “Termal Sağlık Bakanlığı Tesisleri, devlet eliyle Ankara’dan turizm ilçesi gözüyle bakılıyor; Termal, 1940’lardan beri Cumhuriyetle birlikte istiklal etmiş iki köyden oluşan ilçemizdir. Termal yoksa, bu iki köy de, ilçe de olamaz.

 Termal de Atatürk Köşk’ümüz, Bizans Harabeleri, Üç Azize gibi tarihi değerler var. Bu anlamlı geçmiş bizim kıymetlerimiz, değerlerimizdir. Onlar varsa biz varız. Başka türlü onları nasıl hayata geçirebiliriz’ şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter