AK Parti Altınova İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Durmaz ve Mehmet Emin Argün, Mahalle Başkanlığı sorumlulukları görevini yapan Nuri Argün ve Mustafa Karadağ bulundukları görevlerinden istifa ettiler.  

  AK Parti Altınova Belediye Meclis Üyeliği için Aday Adaylığı başvurusunda bulunan; İzzet Avcı, Nedim Argün, Zeki Sarıgül, Fahri Geçit, Necati Sarıgül, Osman Nuri Şahin, AK Parti Altınova İlçe Teşkilat Başkanlığına aday adaylığından çekildiklerine dair imzalarının olduğu dilekçeyi ilçe başkanlığına teslim ettiler.

   Yapılan basın açıklamasında, “Adalet ve Kalkınma Partisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tek bayrak, tek millet, tek devlet vizyonu ile yola çıkmış bu davada, günümüz itibari ile bölgemizdeki mevcut AK Parti teşkilat yöneticilerinin sergiledikleri tutum ve davranışlar neticesinde açık ve alenen bölgesel milliyetçilik yapıldığı görülmektedir.

  AK Parti’nin belirlediği vizyon ve misyondan uzaklaşıldığı, belli bir zümre dışındaki biz diğer bölge insanlarını yok sayan, toplumun büyük bir kısmını ötekileştiren bir siyasi anlayış içine girilmiştir.

  Bu anlamda, kuruluşundan beri üyesi olduğumuz ve çeşitli kademelerinde görev aldığımız AK Parti ilçe teşkilatlarındaki görevlerimizden ve 31 Mart Yerel Seçimlerdeki Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylıklarından istifa ettiğimizi beyan ederiz” ifadelerine yer aldı.

Haber: Samet Berad Bicup