Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  himayesinde gerçekleşen Uluslararası İşbirliği-7. Boğaziçi Zirvesi, 29 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlendi. "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi” Temalı bu zirve bu yıl 90 ülkeden Devlet Başkanı, Başbakan, Bakanlar ve işadamlarını ağırladı.

Bankacılık ve Finans, Telekomünikasyon ve IT, Enerji, İnşaat, Ulaştırma ve Savunma Sanayi sektörlerinde gerçekleştirilen B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olan “Boğaziçi Zirvesi”, düzenlenen 15 panelle de “Spor Endüstrisinin Geleceği”nden “Akıllı Şehirler ve Yönetimi”ne kadar birçok konuda katılımcılar bilgilendirildi. Bu dev organizasyonda Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Bilişim Teknolojileri Öğretim Görevlisi Yahya Özdemir, Boğaziçi Zirvesi-Uluslararası işbirliği Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile başlayan zirve, İslam Ülkelerinin makro düzeydeki iktisadi kalkınma ve sanayi alanındaki işbirliği ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi.

Bir akademisyen ve bilişim ekonomisti olarak Yahya Özdemir, yurtdışında Türkiye adına yapılan kara propagandalara karşı Türkiye’nin onların basın ve yayından takip ettikleri gibi olumsuz bir durumda olmadığını, Türkiye'de büyümenin hızla devam ettiğini ve bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu anlattı.

Suudi Prensini karşılandı

Bu dev organizasyonda Boğaziçi Zirvesi-Uluslararası işbirliği Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev alan Yahya Özdemir,  Suudi Arabistan Kralının görevlendirdiği, Suudi Arabistan Ticaret ve Finans Bakanı Majid bin Abdullah Al Qasabi'nin Türkiye'ye çok önemli sektörler bazında yapacağı yatırımlar ilgili istişarelerde bulundu. Suudi Arabistan Devlet Televizyonuna Türkiye-Suudi Arabistan iki ülke arasında teknoloji ve daha birçok konu üzerinde inovatif ortak Ar-Ge yapılmasının ortaya koyacağı kaldıraç etki üzerinde röportaj verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a Yalova’da yapılması hedeflenen projeler üzerine bilgi verdi.