Programa AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Subaşı Belde Başkanı Tarık Ceylan, Tavşanlı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Kadri Çiçek, İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.

Bağatar ‘Yeniden büyük bir zafere imza atacağız’

 Açılış konuşması yapan Subaşı Belde Başkanı Tarık Ceylan’ın ardından konuşmalarını yapmak üzere sahneye AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar davet edildi, ‘Değerli hemşerilerim öncelikli olarak yaklaşan seçimlerin beldemize, ilçemize, ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Son dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de beldelerimizde, ilçelerimizde, illerimizde ve ülkemizde yeniden büyük bir zafere imza atacağız’ ifadelerini kullandı.

Yılmaz ‘Temel ihtiyaçların farkındaydık’

  ’’Bir önceki Mahalli Seçimde Subaşı’nda sıkıntılar vardı ama Allah’ın takdiriyle, 2014’de Subaşı’lı seçmen bizi iktidar yaptı’’ diyerek sözlerine başlayan Subaşı belediye başkanı ve AK Parti Subaşı Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz, ’’2014 deki Subaşı’yla şimdiki Subaşı arasında dağlar kadar fark var. Öncelikle, 2014’de göreve geldiğimizde biz temel ihtiyaçların farkındaydık. Bu temel ihtiyaçlar; eğitim, spor ve güvenlik gibi birkaç maddede toplayarak bu ihtiyaçları giderdik. Önce herkesin bildiği ve terkedilmiş bir binamız vardı. Bu binayı madde bağımlıları kullanıyordu ve biz bu binayı alarak alt katında iki tane doktorumuz, üst katında ise Subaşı halkına yakın olarak hizmet kurabilecek hizmet salonu kurduk. Aynı zamanda üst katında da çok amaçlı bir kültür merkezi bulunuyor.

  Bildiğiniz üzere, çok eski bir sarı otobüsümüz vardı. Bu otobüslerimizde değiştirildi ve yenilendi. Eski otobüsümüz 2003 yılında Yalova’ya giderken bir kaza yaptı ve bir vatandaşımız vefat etti, bir ablamız da yaralandı. O kazanın tazminatı 2003 yılından beri ödenmemişti ve biz Subaşı Belediyesi olarak büyük bir rakam olmasına rağmen bu ailelerin mağduriyetini giderdik ve yeni otobüslerle ulaşıma geçmiş olduk.

  Reklam amaçlı olarak yapılan iş merkezimizi spor salonuna çevirdik. Burası adeta bir harabeydi. Biz, Subaşı Belediyesi olarak burayı da düzenleyerek halkımıza spor salonu olarak hizmete sunduk. Bu salonda yetişip uluslararası yarışmalara katılan arkadaşlarımız da yer alıyor.  

  Oyun parklarımız vardı, burası da adeta bir harabeydi. 20 yıllık oyun parklarımızı düzenleyerek, çocuklarımıza güzel bir ortam haline getirdik.

  Subaşı Beldesi’nin girişinde aydınlatma sistemi yoktu ve gece saatlerinde burada yürümek imkânsızdı. Biz buraya da el atarak yol düzenlemesi ve aydınlatma sistemi yaptırdık.

  Çocuklarımıza halı saha düzenlemesi yaptık. Subaşında ne kadar voleybol, futbol ve basketbol sahası varsa hepsini düzenledik.

  Bando, güreş, kickboks ve buna benzer birçok spor dallarının branşını açtık. Profesyonel hocalarımız eşliğinde çalışan öğrencilerimiz, katıldıkları turnuvalardan Subaşı beldesine birçok madalya ile geri dönmeyi başardılar.

  Duraklarımız çok eskiydi ve bakımsızdı. Ankara’da, İstanbul’da veya İzmir’de duraklar nasılsa bizde burada aynı şekilde duraklarımızı yeniledik.

  Subaşı beldemize ait bir taksi durağımız ve taksimiz bulunmuyordu. Bir taksi durağı ve 7/24 hizmet sunabilecek 3 adet taksi kazandırdık.

  Subaşı çok güvensiz bir yerdi, Mobese kameralarımız bulunmuyordu. Bizler emniyet müdürlüğü ve kaymakamlıkla birlikte suç oranının yoğun olduğu bölgelerimize mobese kameraları taktırdık. Mobese kameraları devreye girdikten sonra suç oranı %60 geriledi.

  Ailelerimizin vakit geçirebilecekleri bir piknik alanı bulunmuyordu. Düzenlemeler yaparak Subaşı halkımıza vakit geçirebilecekleri bir piknik alanı sunduk.

  2014 yılında göreve geldiğim zaman bir dosya buldum. 1992 yılından kalma daktilo ile yazılmış bir kâğıt vardı. Bu kâğıtta o dönemki belediye başkanımız, bir yapılacaklar listesi oluşturmuş. Birinci sırada tarihi mezarlıkta düzenleme yapılacağı maddesi yer alıyordu. Biz göreve gelene kadar kimse bu düzenlemeyi yapmamıştı ve göreve geldiğimizde ilk işimiz bu düzenlemeyi yapmak oldu’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek tek Subaşı Belediye Meclis Üyelerini sahneye davet eden Yılmaz, 31 Mart 2019’da yapılacak olan Mahalli Seçimlerde ki ekibini kamuoyuna tanıttı.    

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran