Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat ve YGC üyeleriyle görüşen,  AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediyesinin son durumu, yerel seçimlerde uygulanacak projeler ve hedefler ile vatandaşların AK Parti’den beklentilerini anlattı.

AK Parti Yalova İl Başkanı Öztabak gündeme ilişkin verdiği bilgilerde öncelikli hedeflerinin Yalova Belediyesi’ni kazanmak olduğunu söyledi.

Öztabak, “Bizim tespitlerimize göre, Yalova değişim istiyor.  4 yıldır icra noktasında olan belediye yönetiminden memnunsanız buna bir itirazım yok. Ama eğer memnun değil de burada bir değişim arzu ediyorsanız, ki bizim tespitlerimize göre Yalova bu değişimi istiyor. Çünkü kötü bir belediye yönetimi, asla icraat ve faaliyet yok. Yakında göstereceğiz. Öyle millete palavra sıkıp da ben Ata kule yapacağım. Yalova kule yapacağım, kongre Sarayı yapacağım. Sonrada şaka yaptım demek,  öyle bir şey yok. Millet bunu affetmez. Biz inşallah 2019’da geleceğiz. Milletin arzusu bu yönde.”

Belediyenin borç batağında olduğunu dile getiren Öztabak, “Hatırlatmak istiyorum 54 milyon TL borç vardı. Belediye borç batağında diye kıyameti kopartıyorlardı. Şu anda belediyenin borcu açıklanmadı. İlk meclis görüşmesinde açıklanacak. Bunu ben söylemiyorum sürpriz bir rakam. Belediye meclis toplantısında Denetim Kurulu Komisyonu sonucu açıklanacak ama şu anda açıklanan 138 milyon. 54 milyonu 138 milyona çıkaran belediye başarılı bir belediye olabilir mi? Ortada hiçbir proje yok. 200 Milyon bütçeli belediye elle tutulur bir proje yaptı diye gösteremezsiniz.”

Vatandaşların AK Parti’ye yoğun destek verdiğini belirten Öztabak, “Biz belediyeyi Allah’ın izniyle anormal bir hata yapmazsak alıyoruz. Çünkü vatandaşımızın bize bu desteği verdiğini görüyoruz. Bizde bu anlamda Yalova’yı kucaklayacak bir adayla yeniden hizmet hamlesini başlatacak ve Yalova’yı kaybettiği yıllarını da telafi edecek bir büyümeye götürmemiz lazım. Bu konuda biz, AK Parti olarak istikrar sağlayamadık. Bu bir özeleştiri, 2004 - 2009 seçimlerini aldık. Ondan sonra alamadık. Ama ben ve arkadaşlarım Allahın izniyle, hedefimiz sadece belediyeyi almak değil, alıp bir daha kaybetmemek, istikrarı böyle sağlayacağız.”

Cumhur ittifakı konusunda da bilgilendirmede de bulunan Öztabak, “ MHP ile Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir cumhur ittifakı netleşti. Yani cumhur ittifakı var ve bundan daha başarılı sonuçlar alacağız. Cumhurbaşkanımızın tekrar göreve seçilmesi oldukça yüksek oylarla olacak. Ancak yerel seçimlerde resmi bir ittifak yok. Ama bir dayanışma olacağı kesin.” ifadelerini kullandı.

 Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 3 dönemdir Cemiyetin başkanlığını yaptığını dile getiren Polat, “Bizim en büyük sıkıntımız internet gazeteciliğinin basın kanunu kapsamına alınmaması ve gazeteciliğe kriter konulmamasıdır. Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımıza mektup gönderdik. Gazetemizde de tam sayfa yayınladık. Bizim burada arzumuz isteğimiz. Sizlerinde Ankara ayağında problemleri Cumhurbaşkanımıza, genel başkanlarımıza, bakanlarımıza götürebilmeniz. Basın kanunu kapsamında mutlaka internet gazeteciliğinin alınması gerekli.” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Öztabak’ın YGC ziyaretine, Kadın Kolları Başknaı Melehat Yalçın, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu il Başkan Yardımcısı Uğur Bezcioğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri; Mustafa Tutuk, Muğlim Bağatar,Utku Çekgül  eşlik etti.