Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Yalova ziyaretinde ilk olarak Yalova Valilisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etti.  Vali Erol’un, Akdağ’a hediyesini takdim etmesinin ardından AK Parti Yalova İl Başkanlığını ziyarette bulundu.

   AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ve Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Akdağ’a ziyaretlerinde eşlik ettiler.

   Ziyaret esnasında Muğlim Bağatar’ın, Akdağ’a takdim ettiği çiçeği Recep Akdağ AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı’na verdi.  Ardından Erzurum Milletvekili Recep Akdağ şöyle devam etti, “Arkadaşlar Yalova dünyalar güzeli bir kent, her geldiğimde böyle hissederim. Köprünün bir tarafında kardeşim oturuyor Darıca’da, öbür tarafında da annem ve kardeşim oturuyor.

   Osmanlı Köprüsü gerçekten Yalova için, Bursa için, İstanbul’un bu yakası için inanılmaz bir yatırım oldu. AK Parti’nin Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ne kadar mükemmel işler başardığının işaretidir. Gelin görün ki, bu köprüye bile Cumhuriyet Halk Partisi laf edebiliyor. Artık ne diyeyim. Böylesine bir hizmete laf edilmesi, böylesine bir hizmetin adeta küçük gösterilmeye çalışılması gerçekten anlaşılır değil. Aslında siyaset biliminin mantığına da aykırı, dolayısıyla Yalova’nın da artık AK Parti Belediyeciliğiyle bir kere daha tanışma vaktinin geldiğine ben can-ı gönülden inanıyorum.

   Bu kent, çok daha mükemmel yaşanan bir kent haline gelir. Bundan da eminim özellikle bu dönem Sayın Başkanımızın açıkladığı prensipleri dikkate aldığımızda, bunda değerli Belediye Başkan Adayımızla inşallah Yalova’nın başaracağına inanıyorum.  Belediyecilik, AK Parti’nin işidir. Arkadaşlar, Türkiye’de Belediyecilikte ne kadar mükemmel işler yapılabileceğini, 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediyeciliğiyle Belediye Başkanlığıyla görmüştür. O günden bugüne, AK Parti Belediyeciliği vatandaşa hizmeti her alanda; çocuklarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, kadınlarımıza yapmıştır. İnşallah 31 Mart Seçimleri de Yalova’da ve Yalova’nın İlçelerinde, AK Parti Belediyeciliğinin böyle tadına doyarak yaşanacağı dönemin başlangıcı olacak. Tekrar bütün Yalovalı kardeşlerime selamlarımızı, saygılarımızı takdim ediyorum’ dedi.

   Basın mensupları, ‘Sayın Bakanım siz hem doktorsunuz hem de eski Sağlık Bakanısınız, bu gözle bakıldığında Türkiye’nin şuandaki sağlıktaki dönüşümü geldiği nokta hakkında da bir kısa değerlendirme yapmanız mümkün mü?’ sorusuna Akdağ, ‘Elbette Türkiye az bir parayla çok büyük sağlık hizmeti verdiğimiz bir ülkedir. Çünkü verimliliğimizi arttırdık biz. Milli gelirimizin, yeni tabiriyle gayrisafi yurtiçi hasılamızın sadece %4,5’unu sağlığa açıyoruz. Bu rakam Amerika Birleşik Devletleri’nde, %17’nin üstünde;  Avrupa’da OECD ortalamalarıyla %9’un üzerinde. Düşünebiliyor musunuz, %9’u, % 4,5 bununla kıyasladığımızda doğuşta bir insanın beklenen yaşam süresi ve sağlık hizmetlerinden memnuniyeti de bununla mukayese ettiğimizde harcanan parayla, Türkiye’nin yanına yaklaşan bir ülke yok. Bu kadar harcamayla, bu kadar memnuniyet ve yaşam süresinin bu kadar artmış olması zaten sistemimizin ne kadar doğru bir sistem olduğunu gösteriyor. Mesela Ankara’da büyük şehir hastanesini açacağız. Orada da bazı yanlış yaklaşımlar var. ‘Bu kadar büyük hastane olur mu?’ diyenler var.

Yine genellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin bakış açısını yansıtıyor bu. Bir kentte, 8 hastaneden bahsediyoruz. 8 hastaneden oluşan bir kompleks. Her hastanenin ayrı ayrı yönetimi olacak. Ankara’da birbirinden uzak hastanelerin birinden ötekine hastanın taşınma problemini çözmüş oluyoruz. Düşünün şimdi, kadın doğum hastanesi bir yerde, onkoloji hastanesi bir yerde, kalp hastanesi bir yerde. Bir kadın doğum hastasının bin hamilenin, kanser hastası olduğunu düşünün. Aynı zamanda bir kalp probleminin olduğunu düşünün. 3 ayrı hastaneye götürmek gerekir. Böyle bir durum o kadar zor ki.

   Bu hastanelerin fiziksel yapısı birbirinden ayrı. Hastaların hastaneden çıkmadan birbirlerinin irtibat kurduğu bir mimariye sahip. Hastanenin içinde de biz vatandaşlarımızı sağlık çalışanlarını elektrikli golf araçlarıyla taşıyoruz.  Mükemmel bir ortam sağlıyoruz. Ama buna da karşı çıktılar arkadaşlar. Cumhuriyet Halk Parti’si gerçekten bir gelenek olarak, karşı çıkma geleneği üzerine bina edilmiş. Köprü yaparsın karşı çıkarlar, otoyol yaparsın karşı çıkarlar, şehir hastanesi yaparsın karşı çıkarlar, hastaneleri birleştirirsin, işçinin memurun hastanesi neden ayrı ayrı olsun, herkes bütün vatandaşlar aynı hastanelerden faydalansın dersin karşı çıkarlar, aile hekimliği oluşturur, hekimliği vatandaşın ayağına getirirsin karşı çıkarlar, vatandaşta bunu bildiği için bu partiye yol vermiyor. İnşallah bir kere daha bu seçimlerde, Cumhur İttifakı büyük bir muvaffakiyet yakalayacak.

  Milliyetçi Hareket Partisiyle Sayın Devlet Bahçeli ile Adalet ve Kalkınma Parti’mizin Sayın Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu ittifak gerçekten ortak değerler üzerine kurulmuş bir ittifaktır. Bir manası vardır bu ittifakın. Temelleri 15 Temmuz gecesi atıldı. Karşı tarafta, ittifak yaptık diyenler, Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin yanına HDP’yi eklediğiniz zaman, yanına Saadet Partisi’ni eklediğiniz zaman, bir ortak idealleri yok. Şöyle bir idealleri var, yalnızca Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatalım. Cumhur İttifakını zayıflatalım. Zayıflatmak üzerine arkadaşlar bir siyasi vizyon konabilir mi?

  Şişli’de konuşan bir HDP’li Milletvekili şu ifadeyi kullandı; ‘Biz Kürdistanda’ (yani ülkenin güneydoğusunu ve doğusunun’ bir kısmını muhtemelen kast ediyor. ‘Biz Kürdistan da kazanacağız. Batıda da Milliyetçi Hareket Partisini ve AK Partiyi zayıflatacağız’ yahu arkadaş zayıflatmak üzerine siyaset mi yapılır? Sen millete hangi hizmeti yapacağını konuşsana. Konuşamazlar…

  HDP dediğimiz parti, PKK’nın siyasi uzantısı konumuna gelmiştir. Senelerdir böyle götürüyorlar meseleyi. Milletimiz, bunu gördü.

Yalova’da da bir kere daha göreceğini ve söylediğim gibi Yalova’nın Belediyelerini AK Partili Belediyelerle bir kere daha buluşturacağını ben biliyorum. Buna inanıyorum ve şimdiden de hayırlı olsun diyorum. Hepinize çok teşekkür ederim’ dedi.

Yalova’yı gezmeye devam eden Akdağ, Ramada Hotel’de Erzurumlularla bir araya gelerek sohbet etti. Ardından Altınova ve Çınarcık ilçelerindi ziyarette bulundu.