Düzenlenen toplantıya Yalova  Cumhuriyet Platformuna üye dernek ve vakıfların Başkanları, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, Sivil Toplum Kuruluşların yöneticileri katıldı. 
MHP"den ihraç edilen Meral Akşener, Yalova RDKM'de yaptığı konuşmada, "Bir referandum süreciyle karşı karşıyayız. 'Milletten korkmayın' deniliyor. Elbette ki biz milletimizden korkmuyoruz. Biz milletimizin vereceği karara sonuna kadar saygı duyup itaat edeceğiz. Ama 'milli irade' diyenler, 'milli iradenin öneminden' bahsedenler, milletin iradesini baş tacı ettiğini söyleyenler bir referanduma gidiliyor. Elbette bu referandumun yanında olup ‘evet’ diyenler olacaktır. Elbette bu referandumda geçecek olan anayasa değişikliği, Türkiye için, insanımız için, Türk dış politikası için ve hatta Türkiye’yi çok sevdiğini iddia edip tek bir kişinin yönetiminde çok daha hızlı hareket edilebileceğini iddia edenler için bile son derece sakıncalı. O iddia sahiplerini de yarın çok büyük zora sokacak bir anayasa değişikliği olduğunu ve buna geçit verilmemesi gerektiğini, hayırlı bir şekilde 'hayır' denilmesi gerektiğini herkese anlatacağız" ifadelerine yer verdi.
"Başbakan Meral" sloganlarının yükseldiği salonda Akşener, "Bu anayasa değişikliği talebine, millet iradesiyle hayır demenin, dur deminin nedenlerini, önemini milletimizle paylaşmaya, hemhal olmaya devam edeceğiz. İstiklal Savaşı öncesi nasıl Halide Edip Adıvar yola çıkmışsa nasıl 1. Dünya Savaşında Nene Hatunlar yola çıktıysa Türk halkı burada. Nene Hatunlar burada Ayşe bacılar, Kara Fatmalar burada. Biz buna dur diyeceğiz. Hayır diyeceğiz ve hayırlı bir iş yapmış olacağız" dedi.