Basın açıklamasına başlamadan önce genel bir değerlendirme ile Yalova’nın sorunlarına vurgu yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, toplantı masası üzerine konan duba ile konuya dikkat çekti.

  “Yalova halkına tercih yapması için seslenmek istiyoruz” diyen Bağatar, “Yalova’nın her yerini bu dubalar ile doldurdular. Bu dubaları da kimin yaptığı, ne maksatla yaptığı, kimlere ihale edildiği de ayrı bir tartışma konusu” dedi.

Yalova’ya müjdeli haberleri var

Çiftlkköy’de kazılarda çıkan paslanmış boru fotoğraflarını gösterip, Yalova’da da kazı çalışması yapılsa aynı paslanmış ve asbestli su borularına rastlanacağını dile getiren Bağatar, “Yalova’nın alt yapısı, Çiftlikköy gibi 30-35 sene önce yapılmış. Dolayısıyla Yalova’nın da alt yapısıyla ilgili kazı çalışması yapıldığında biz de bu asbestli, paslı borulardan, her türlü hastalığa sebep olacak bu borulardan maalesef su içiyoruz, kullanıyoruz.

   Diğer tarafta duba, çöp, çukur haricinde biz hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Yalova’yı hak ettiği güzel günlere kavuşturmaya talibiz” dedi.

   Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yapmış olduğu görüşmeleri de değerlendiren Bağatar, Yalova’ya müjdeleri olduğunu belirterek; “Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde ilimize birkaç tane müjdeli haberi oldu. Bunlardan bir tanesi ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın tespiti amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalarda özellikle düşük gelir seviyesine sahip vatandaşlarımızın TOKİ konutlarına ihtiyaç duyduğunu tespit ettik ve Sayın Bakanımızın onayıyla da Yalova’da 400 adet konutun yapımının müjdesini verdi ve yerleri hazır. Çok kısa bir zaman sonra projeye başlanabilir.

   İlimizde deprem sonrası kat yükseklikleri zemin artı 3 kat olarak tespit edilmişti; ama şöyle bir problemle karşılaşıyorduk, 5 katlı binası olan bir vatandaş kentsel dönüşüme gidip 5 katlı binasını yıkıp yeniden yapmak istediğinde sadece zemin artı 3 katlı yeni bir bina yapabiliyordu. Bu yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayında olduğu için Sayın Bakanımızın talimatlarıyla 5 katlı binalarını yıkıp yeniden yaptırdıklarında hak sahipleri zarara uğramayacaklar. Tekrardan eski kat yüksekliklerini koruyabilecekler.

  Bağlarbaşı, Bayraktepe, Seyrantepe Mahallelerinde İmar ile ilgili problemler var. Gerek alt yapı eksiklikleri gerek yol, su elektrik gibi hizmetlerden yeterince faydalanamadıklarını gördük. Bu İmar ve alt yapı sorunlarını çözmek için Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile gerekli görüşmeler yapıldı. Bu mahallerde yaşayan vatandaşlarımıza bunun müjdesini vermek istiyoruz” dedi.

Bağatar, “2020’nin bütçesinin yarısını şimdiden harcamışlar”

  31 Mart’ta olacak seçimin sadece Belediye Başkanlığı seçimi olmadığını bilmenizi istiyorum. Bir Başkan seçmek için sandığa gitmeyeceğiz, Yalovalılar kendilerinin geleceği için çok önemli bir karara imza atacaklar. Altını çize çize söylüyorum, sorun Yalova Belediye Başkanının son 5 yılda söz verip yapmaması ile ilgili. Sadece bir tane Pazar yeri yaptılar. Sorun, hiçbir şey yapmayıp belediyeyi altından kalkılamayacak borç yükünün altına sokmalarındandır. 250 Milyon TL borçtan bahsediyoruz. 2019’un bütçesi bitmiş 2020’nin bütçesinin de yarısını şimdiden harcamışlar ve borçlanmışlar. Borçlar nedeniyle yakın zamanda Türkiye’nin en pahalı suyunu içeceğiz” dedi.

Bağatar, “Başka bir CHP’li belediye göndermiş”

   Bağatar, “Esnafı geziyoruz, esnaf isyan ediyor. Sanayiden malzeme almışlar tamircinin parasını ödemiyorlar. Geçen gün Taşköprü Sanayi Sitesi’ni ziyaret ettik. 63 plakalı çöp arabaları vardı tamirhanede. Dedik ki, ‘Urfa’dan Yalova’ya çöp toplamaya mı geliyorlar?’ Dediler ki seçim zamanına kadar diğer firma, işi fesih ettiği için geçici olarak bir başka CHP’li Belediye bunları göndermiş. Son 15 gün durumu idare edin diye. Geçici çözümlerle idare etmeye çalışıyorlar; ama sıkıntı büyük.

    Yalovalılar, Yalova Belediyesini borca sürükleyenler, vatandaşın vergilerini yengeç yiyerek, ahtapot yiyerek lüks yaşayanlarla hizmet etmek için bu yola çıkanlar arasında karar verecek.

    Ya bu sıkıntılarla 5 yıl daha yaşayacağız, veyahut da Yalova yeni bir vizyonla, projelerle yönetilecek.

  Çevreci yatırımlar, modern bir devlet hastanesi, kentsel dönüşüm, sosyal konut projeleri, vatandaşımıza destek olacak ücretsiz otoparklar ve bu otoparklar ile ilgili şu anda Yalova’da yaşanan trafik probleminin en büyük nedeni de otopark eksikliğidir. Spor yatırımları, teknoloji ve sanat projeleri, kreş ve gündüz bakım evi, yaşlılarımız ve engellilerimiz için özel projeler, esnafımıza, pazarcılarımıza değer katacak projeler, diğer tarafta ise belediyenin hizmet araçları, temizlik araçları, itfaiye, cenaze araçları dahil hacizli, eli kolu bağlanmış ve her geçen gün daha kötüye giden bir belediye” dedi.

Bağatar, “Ankara’nın nimetlerini Yalova’ya da yansıtmak istiyoruz”

   Bağatar, “Belediyecilik hizmet işidir, siyaset ürünüdür. Biz hangi partiye gönül verirse versin tüm siyasi düşüncelerine büyük bir saygı duyuyoruz. Onun için tüm Yalovalı hemşerilerimize söz veriyoruz. Sizlere, yaşamaktan gurur duyacağınız, ayrıcalık hissedeceğiniz bir şehir sözü veriyoruz.

   Ankara’nın desteğini, nimetlerini Yalova’ya da yansıtmak istiyoruz.

Biz her ay Ankara’da Cumhurbaşkanımızın nezdinde il başkanları toplantısı yapıyoruz. İlimizdeki problemleri direkt genel merkeze, Ankara’ya, Bakanlıklara iletiyoruz. Aynı şekilde bu vaat ettiğimiz projelerle ilgili olarak da 5 yıl içerisinde projelerimizin ne kadarı yapıldı, ne kadarının devam etmekte olduğu ve dönem sonuna kadar gerçekleştirilme oranlarıyla birlikte bunları düzenli olarak genel merkeze rapor ediyoruz ve kontrolünü sağlıyoruz. Bu şu demektir; biz Vefa Bey’in yaptığı gibi, 40-50 tane proje yapıp seçim zamanı elimizi kolumuzu sallayıp broşürler de dağıtıp ondan sonra da bunların hiçbirini yapmama diye bir şansımız yok.

   Biz sözünü verdiğimiz her şeyi yapmakla yükümlüyüz ve bunun arkasındayız. Ben il Başkanı olarak da Ziya Öztabak’ın da tüm projelerinin takipçisiyim. Bizim yapamayacağımız hiçbir vaadimiz yoktur” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter