AK Parti Yalova İl Başkanı ve Grup Başkanı olarak kendisine YESOB tarafından herhangi bir uzun süreli kiralama talebinin gelmediğini söyleyen Bağatar, yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu belirtti.

Bağatar açımlamasını şu sözlerle sürdürdü; ‘Ben de sizler gibi YESOB’un 10 yıl kiralama talebini meclis toplantısı sonrası öğrenmiş bulunuyorum. Usul gereği talepte bulunan kurum; İl Başkanı ile irtibata geçer ve talebini bildirir. Bizler de bunu değerlendirir ve bir karara bağlarız. Konuyu öğrendikten sonra, YESOB Başkanı Sayın Hüseyin Çetin’i aradım ve konuyu müzakere ettik. Daha sonra tüm oda başkanları ile beraber partiye davet ettim ve sohbet ettik. Kendilerine; Sayın Başkan bizden kiralama konusunda bir talebiniz oldu ve biz buna ret cevabı verdik mi diye sorduğum zaman; Hayır olmadı, bu bizim kabahatimiz ‘haklısınız atlamışız’ dediler.

Fakat olayın basına taşınma şeklinin esnafa kasıt varmış gibi ve ifadelere göre de ‘bunu yapan bedelini öder’ şeklinde aksettirilmesi, bizi derinden üzmüştür. Sayın Başkana bu ifadeleri sorduğumda; bir yanlış anlaşılma olmuş, ben ‘bedel derken inşaat bedelini öder’ demiştim diye durumu nazikçe ifade etmiştir’ dedi.

Bağatar konunun aslı ise; ‘Tüm ricalarımıza rağmen hala şark kurnazlığı yapılarak meclis gündemi son anda tarafımıza ulaştırılmakta ve konuları inceleyerek sağlıklı karar vermek yerine, oldu-bitti ye getirilmeye çalışılmaktadır. Bu yaşanılanlardan sonra YESOB Başkanına sorduk “Meclis gündemine bu konunun geleceğinden haberiniz var mıydı, bizi neden aramadınız?”

Aldığımız cevaba şaşırmadık. “Hayır, haberimiz yoktu, biz de o sebepten sizi aramadık, haklısınız” dediler.

Bağatar son olarak; ‘Yalova Belediye Meclisi’ne gelen konularda temel prensibimiz, Kamu kurumlarından gelen uzun süreli kiralama taleplerini inceliyoruz ve olumlu görüş veriyoruz. Şahıslara ait kiralama talepleri konusunda ise daha hassas düşünerek yapılan her kira sözleşmesinin kendi dönemini kapsaması gerektiği için şahıslara yapılan kiralamalarda dönemsel olarak bir sonra ki meclis ve başkanın adına karar vermemeliyiz’ dedi.