Basın mensupları ile bir araya gelen Bağatar, Yalova Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyet raporlarını incelediğini belirterek, ”Faaliyet raporunda önceki yılın bilançosuna baktığımız zaman 9 Milyon 600 Bin TL özel kalem harcaması bulunuyor. Ayrıyeten kültür hizmetlerine de harcanan para 6 Milyon TL civarında. Toplamda 15 Milyon TL’nin üzerinde toplantı, yemek, özel harcamalar, hediyeler ve geziler bulunuyor. 15 Milyon TL özel kaleme harcadıktan sonra maaş ödeyemiyoruz, zor durumdayız diye yakınıyorlar. Ne zaman belediyenin özel kalem harcamaları 1 Milyon TL’ye iner ve kültür hizmetlerinde de makul rakamlara inerler, işte o zaman işin içinden çıkılamıyorsa, maaşlar ödenemiyorsa samimiyet ile bakarız ve müdahale ederiz. AK Partili ilçe belediyelerimize de sorduk böyle harcamalar yok. En büyük belediyemiz Çiftlikköy Belediyesi ve özel kalem harcaması 600 Bin TL civarında” diye konuştu.

Bağatar, ”Yalova Belediyesi geçen dönem ki gibi rahat hareket edemez”

  Alt yapı sorunlarını ele alan Bağatar, ”Biz bunu seçim döneminde de belirttik. Alt yapı kesinlikle Yalova’nın 1. önceliği. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman alt yapı ile ilgili projelerini bizlerle paylaşırsa yardıma her zaman hazırız. Çünkü her şeyden önemlisi insan sağlığıdır. Tabii ki siyaset yapıyoruz ama hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Sokağa çıktığımız zaman vatandaşlar bizlere ’Madem belediyenin durumu kötü sizde 5 yıl boyunca meclis üyeliği yaptınız neden bunlara dikkat etmediniz, neden zamanında müdahale etmediniz’ diyorlar. Şimdi buna hassasiyet gösteriyoruz. Bu dönemin sonunda, tekrar seçim dönemi geldiğinde bu dengelerin daha farklı olduğu kanaatindeyim. Yalova Belediyesi’nin maalesef bir önceki dönemde rahat hareket ettiği gibi bu dönemde de rahat hareket edebileceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı. 

Bağatar, ‘Yeni Devlet Hastanesi 2021 yılında faaliyete geçecek’

  Yalova Devlet Hastanesi’nin vatandaşların ihtiyacını karşılayamadığını ve yeni bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Bağatar,“Yalova Devlet Hastanesi şehrimizin nüfusunun artmasından dolayı bütün ihtiyaçlarımızı karşılayamaz hale geldi. Deprem zamanı yaklaşık olarak 20 yıl önce yapılan bir hastane. Hastanemizin yapıldığı sene Yalova’da 70 Bin nüfus bulunuyordu. Şuan baktığımız zaman kışlık nüfusumuz 264 Bin, yazlık nüfusumuz ise 750 Bin kişiye kadar çıkıyor. 70 Bin kişilik nüfusa göre tasarlanan bir hastanenin 750 Bin kişiye yetmemesi gayet doğal.

  Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanının talimatı doğrultusunda Yeni Devlet Hastanesi’nin yapımına karar verilmişti. Projemiz devam ediyor ve şu an hafriyat çalışmaları yapılıyor. İzin başvuruları ve ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firma şantiyelerini kurdu. Tahmini olarak 2021 yılında hastanemiz faaliyete geçmiş olacak.

  Seçim döneminde ’Hastaneyi seçim malzemesi olarak kullanıyorlar, yapmazlar’ diyorlardı. Biz bütün samimiyetimizle ilimizin menfaatine olacak her hizmette, siyaset ve parti ayrımı gözetmeksizin çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran