AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Mehmet Demirbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

  ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK216), ‘Kanunlara uymamaya tahrik (TCK 217)’, ‘Din Hizmetlerini kötüye kullanma (TCK 219)’ suçlarını işlediği iddiasıyla, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına, 15 Nisan 2019 günü şikayet başvurusunda bulunan Bağatar, suç duyurusunun gerekçelerini şu şekilde açıkladı;

  31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimleri çalışmaları esnasında Seyrantepe Mahallesinde yaşayan vatandaşların Belediye Başkan Adayımız ile bir araya gelme talebi olduğunun bildirilmesi üzerine, mahallede bulunan bir eve davet edildik.

  29.03.2019 tarihinde, saat 20.00 sularında Belediye Başkan Adayımız Yusuf Ziya Öztabak, Milletvekilimiz Meliha Akyol, Merkez İlçe Başkanımız Umut Güçlü, Belediye Meclis Üyemiz Bülent Yalçınkaya ve yanlarında diğer teşkilat mensuplarımız ile birlikte belirtilen yere vatandaşlarımız ile buluşmak üzere gidildi. Bu adrese gidildiğinde, vatandaşların ev değil, kahvehane ortamında toplanması üzerine bu yere geçildi.  

  İçlerinde, daha önce ne adayımız ne Milletvekilimiz, ne de diğer teşkilat mensuplarımızca tanınmayan, ancak vatandaşların olduğu ortamda masanın başında oturan, kendisini ‘cami hocası’ olarak tanıtan bir şahıs ‘dua etmek istediğini belirterek’ dua da bulunmaya başlamış, ortamda bulunan diğer tüm kişiler de icabet etmek durumunda kalmışlardır.

  Ancak şüpheli Mehmet Demirbaş, dua ederken cümlelerin arasına ‘ALLAH’IM ŞERİATI BU ÜLKEYE HAKİM KIL, LAİKÇİLERİN, CUMHURİYETÇİLERİN, MİLLİYETÇİLERİN SONUNU GETİR’ şeklinde söylemde bulunmuştur. O an için şaşkınlığa uğrayan ve ne olduğuna anlam veremeyen teşkilat mensuplarımız video kaydının ardından 1-2 dakika içinde ortamı terk ettiler.

  Ne var ki, öncesinde hazırlık yapıldı kanaati uyandıran ve kayda alınan bu olay video; seçime saatler kala çeşitli şahıslarca sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Gerek partimizce gerekse adayımıza zarar vererek; seçim sonuçlarına tesir etme gayretine girildi.

  Ülkemiz ve devletimiz açısından vazgeçilmez olan değerlere yönelik, bu nefret ve tehdit söylemini her ne kadar başka çevreler seçim çalışması olarak kullanmışlarsa da, mensubu olduğumuz AK Parti için seçim çalışmalarına feda edilemeyecek, parti üstü, devletimiz için üstün değerler olması sebebiyle; seçimlerin neticelenmesi beklenerek, şüphelinin eyleminden bu süreçte şikayette bulunmak ve cezalandırılmasını istemek zarureti doğdu.

  Tüm yukarıda açıklanan nedenlerle; Şüpheli hakkında soruşturma yapılarak, kamu davası açılmasını ve Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu ile beraber, ‘Kanunlara uymamaya tahrik’, ‘Din Hizmetlerini kötüye kullanma’ suçlarından ve şayet resmi din görevlisi değil de kendisini bu şekilde tanıtmışsa, ‘dolandırıcılık’ suçundan cezalandırılmasını arz ederiz’ şeklinde şikayette bulundu.