Bağatar, ‘Yalova çöp kirliliği ile karşı karşıya’

   Basın toplantısında konuya ilk değinen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, ‘Yalova Belediyesine hizmet veren çöp toplama aracı hacizden dolayı hizmet vermiyor. Yalova Belediyesinin, kiralama yoluyla hizmet aldığı vinçli sistemle çalışan çöp aracı Yalova’da yediemin otoparkında günlerdir park halinde. Yalova’nın önemli noktalarında bulunan yer altı çöp alanlarından günlerdir çöp alınamıyor. Bu durum devem ederse, kent merkezinde biriken çöpler büyük sağlık sorunlarına yol açabilir’ şeklinde konuştu.  

Bağatar, ‘250 milyon liralık borç’

  Yalova Belediyesi bünyesinde hizmet veren 12 civarında aracın hacizli olduğunu ve trafiğe çıkamadığını söyleyen Bağatar, ‘Bu hacizli araçların içinde, cenaze ve itfaiye araçları da var. Yalova Belediye Başkanı vaat ettiği hiçbir projeyi gerçekleştirmediği gibi, milletin alın teri vergilerini hizmete dönüştürmek yerine, 250 milyon TL’lik inanılmaz bir borç batağına saplanmış durumda.

  Yalova Belediyesi, personelinin maaşlarını ödenemeyecek bir noktaya doğru gidiyor. Yalova Belediyesinde her gün haciz işlemleri yapılıyor. Bu hacizler, Yalova’nın geleceğine ipotek konması anlamına geliyor. Bu kötü yönetimin bedelini maalesef tüm Yalova olarak ödeyeceğiz. Son 5 yılda tüm bu gerçekleri görerek, 31 Mart seçimlerinde işi ehline, iktidarla uyum içinde çalışacak ve hükümet olmanın gücünü Yalova'da daha çok hissettirecek olan AK Parti kadrolarına emaneti teslim etmenin zamanı gelmiştir’ dedi.

Öztabak, ‘Araçlar otoparktan çıkartılamıyor’

  Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak ise, ‘Yalova Belediyesi hizmet aldığı firmaya kira bedelini ödemediği gerekçesi ile haciz edilen çöp aracının çöpleri toplayamadığı için, kent merkezinde çöp dağlarıyla karşı karşıyadır. Yalova çok zor günlerden geçiyor. Yalova Belediyesine ait bir grup araç, icra işleminden dolayı bağlama kararı çıkarılmasının ardından, otoparktan dışarıya çıkartılamıyor.

  Bu durumun devam etmesi halinde, yakında kent merkezindeki çöplerin toplanamayacak olmasından dolayı ortaya çıkacak sağlık tehditleri ile, maalesef karşı karşıya kalacağız” dedi.

Öztabak, ‘Vatandaşın sağlığını tehdit ediyor’

  Korkutucu durumun özellikle yer altı çöp konteyner sistemlerini kapsadığını belirterek söz konusu durumun fotoğraflarını paylaşan Öztabak, “Yer altı çöplerini yalnızca üzerinde vinç platformu olan tek bir araç kaldırarak boşaltabiliyor. Bu araçta şu anda bağlanmış vaziyette otoparkta duruyor. Yaklaşık bir haftadır da hakkında haciz kararı verilmiş, ancak plakaları gizlenen araçlar ile söz konusu bu öneli durum Yalova halkından gizlenmeye çalışılıyor. Temizlik görevlileri, yer altı çöp konteynerlerine, kafalarını sokarak, elleriyle bu çöpleri almaya çalışıyorlar. Çöpleri çağdışı bir yöntemle alan personelin sağlığı tehdit altındadır. Bunun yanı sıra dipte kalan ve tamamı boşaltılamayan çöpler çürümeye başladığı için, bölge sakinlerine de hastalık tehdidi saçıyor. Bunun dışında dolup taşan çöplerin de uzun süre alınamaması durumunda ise her köşe başında çöp dağlarının oluşmasına sebep oluyor” dedi.

Öztabak, ‘Üzerimize düşen göreve hazırız’

  Yalova’yı ve Yalovalıları bu duruma düşürmeye kimsenin hakkının olmadığını söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, kamuoyuna ve yönetime çağrıda bulunarak, “Biz felaketler üzerinden siyaset yapma derdinde değiliz.    

  Durumu acilen düzeltmek ve çöp dağlarının kent imajına zarar vermemesi için üzerimize düşen göreve hazırız. Yalovalı vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına, günlük yaşantısının sekteye uğramasına, aksayan hizmetler yüzünden yaşam kalitesinin düşürülmesine asla göz yumamayız. Yalova'ya hizmetin siyaseti olmaz. Yalovalılara hizmet siyaset üstüdür” şeklinde konuştu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter