Sabahın ilk saatlerinde Yalova’dan Tuzla’ya geçen Başkan Salman’a eşi Dilek Salman’da eşlik etti. İlk olarak Tuzla İlçe Başkanlığı’nda İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla ile oy verme, sayım ve sonrasında yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulunan Başkan Salman’la birlikte Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Balıkesir 24.25.26. dönem Milletvekili Namık Havutça, Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi ve Ordu eski İl Başkanı Atilla Şahin’de görüşmede yer aldı.

İlk Olarak Okullar Gezildi

Tuzla İlçe Başkanlığı’nda yapılan toplantı sonrasında, Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi eşliğinde Tuzla’da bulunan okulları ziyaret eden Başkan Salman ve yanında ki heyet burada oy kullanacak vatandaşlarla bir araya gelerek yapılan yerel seçimin hayırlı olması temennisinde bulundular. Okullarda sandık görevlileri başta olmak üzere emniyet mensuplarına da kolaylıklar dileyen heyet daha sonra sandıkların kapanmasına yakın bir süre kala son hazırlıkları tamamlamak için İlçe Başkanlığına geçtiler.

Başkan Salman Yine Nöbette

Oyların sayımına başlanmasıyla birlikte Tuzla İlçe Başkanı, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarıyla birlikte İlçe Seçim Kuruluna giden Başkan Salman, 2014 ve 2019 yerel seçim tecrübelerini burada gösterdi. Yapılması gerekenleri İlçe Başkanı Hasan Uzunyayla’ya aktaran Başkan Salman, İlçe Seçim Kurulunda gayri resmi sonuçlarının açıklanmasının ardından parti binasına geçerek burada gerçekleştirilen kutlamalara katıldı.

“Umuttur Sloganı İstanbul’a Yakıştı”

Tuzla’da Genel Merkezin görevlendirmesiyle İstanbul seçimlerini takip ettiğini belirten Başkan Salman; “İstanbul ve Tuzla seçim sonuçlarını eş zamanlı olarak Tuzla İlçe Başkanlığımızda takip ettik. Hak, Hukuk, Adalet, Hakkaniyet için burada yerimizi aldık. Ve en önemlisi 2014 yılında bizim yaşadığımız gibi kul hakkının yeniden İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na teslim edilmesi açısından önemli mücadeleler verildi. Yalova bu konuda 2014 yılında ülkemize umut olmuştu. Bu yüzden de Yalova’nın sloganını ‘Umuttur Yalova’ koymuştuk. Geçen 31 Mart yerel seçimlerinde de ve bugün 23 Haziran’da da ‘Umuttur İstanbul, Umuttur İmamoğlu’ sloganının İstanbul’a çok yakıştığına inanıyorum. Tekrar edilen seçimlerin başta İstanbul’a ve ülkemize hayırlara vesile olsun” dedi.