Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç sözlerini şöyle sürdürdü; “2014 yılında göreve geldiğimizde radikal kararlar alarak uzun yıllardır süre gelen yönetim anlayışında ve işleyişinde köklü değişiklikler yaptık. Bunlardan bir tanesi de tecrübeli müdürlerimizi abilik konumuna getirerek genç arkadaşlarımıza sorumluluk vermek oldu. Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, bu anlamda genç arkadaşlarımız için önemli bir şans. Çünkü her zaman dedi ki ‘hata yapmaktan korkmayın, doğrudan ayrılmayın, sizlerden kanunsuz hiçbir iş istemiyorum ancak iradenizi her zaman halktan yana kullanın, kanunları halkımızın lehine okuyun, onların işlerini zorlaştıran değil kolaylaştıran olun’ dedi. Bizde her zaman genç arkadaşlarımızı ön plana çıkarmak ve onların Yalova için sorumluluk almasını sağlamak adına onlara görev verdik. Kemal Baş kardeşimde bu arkadaşlarımızdan bir tanesiydi.

2015 yılında kendisiyle konuşarak onu müdür yaptık. Ona olan güvenimizin ve inancımızın altını çizerek. 2019 yılı yerel seçimlerine kadar da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevini layıkıyla yerine getirdi ve tamda ondan beklediğimiz performansı ortaya koydu. Yapmış olduğu hizmetler karşılığında bizde kendisini Belediye Başkan Yardımcılığı göreviyle taçlandırdık.

Kemal kardeşime bu görevi verirken de tıpkı 2015 yılında ki inanç ve güven içerisinde olduk. Birim yönetmekle, belediye yönetmek arasındaki farkı görme ve bu yönde de tecrübe edinme arzusunda olan genç kardeşim, geçtiğimiz hafta içerisinde gelerek kendi gerekçelerini söyleyip bu görevden ayrılmak istediğini belirtti. Bizde kendi değerlendirmemizi yaparak kendisine bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ettik. Allah bundan sonra ki süreçte Kemal kardeşimin gönlüne göre versin.

Yalova için bizler görevimizin başındayız ve genç kardeşlerimize güvenmeye, onlara ‘hata yapmaktan korkmayın, doğrudan ayrılmayın, sizlerden kanunsuz hiçbir iş istemiyoruz ancak iradenizi her zaman halktan yana kullanın, kanunları halkımızın lehine okuyun, onların işlerini zorlaştıran değil kolaylaştıran olun’ öğüdümüzü tekrarlayarak imkan vermeye devam edeceğiz.”