Uzm. Dr. Bektaş aday adaylığı müracaatını yaptıktan sonra gazetemize yaptığı açıklamada; “İlçemizde 7 yıldır ifa ettiğim Uzman Hekimlik ve tüm STK' larda ki yöneticilik görevlerimden istifa etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Altınova Belediye Başkanlığı için AK Parti'den Aday Adayı başvurumu, Ak Parti Altınova İlçe Başkanlığı Sayın Hasan Zafer Başkanıma yaptım. Altınova’nın sorunlarını bilen bu ilçede yaşayan bir fert olarak, amacım hizmet etmektir” dedi.

Erdal Bektaş kimdir?

   1992-1997 Üniversite öğrencilik yıllarında “Refah Partisi ve Milli Gençlik Vakfı” Tıp Fakültesi Başkanlığı yaptı.

   1997 Yılı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu.

   1998-2004 Erzincan/Tercan Devlet Hastanesinde 5 yıl Başhekimlik yaptı.

   2004-2008 Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde Uzmanlık alanından mezun oldu.

   2008-2010 Mecburi Hizmet Görevini Yozgat/Saraykent Devlet Hastanesinde Başhekim olarak tamamladı.

   2010-2011 Bursa/Keles Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı.

   2012 yılından beri Yalova/Altınova İlçesinde Uzman Hekim olarak görev yapmakta.

   Altınova’da yaşadığı 7 yıllık sürede; Ak Parti Altınova İlçe Teşkilatının Düzenlediği “Bayır Bucak Türkmenleri Yardım Projesi”ne katıldı. Altınova Belediyesi “Gönül Köprüsü” isimli evde yaşlı bakım ve sağlığı projesini hazırlayıp yürüttü. Altınova Belediyesi “İş Sağlığı ve Güvenliği” projesini yazıp yürüttü. Altınova İlçesinde “Akılcı İlaç Kullanımı Eğitim Projesi” yazıp yürüttü. Altınova İlçesinde ‘6400’ Bireyin Katıldığı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine Proje olarak gönderilen “Osmangazi Otağında Hipertansiyon” projesini yazıp yürüttü. Aynı zamanda Doçentlik çalışmalarını yürütmekte olup tıp alanında; Tıp Fakültelerinde Eğitim Amaçlı “Aile Hekimliği” kitabında bölüm yazarlığı yaptı.

Tıp Dergilerinde 12 ayrı tıbbi makale yazdı. Tıp Kongresi alanında sözlü ve yazılı 9 ayrı yayın hazırladı. Türkiye Aile Hekimliği Federasyonu Bilimsel kurul üyesi.

   Evli ve 2 çocuk babası.