23 Kasım 2018 Cuma günü verilen dilekçe ile kurulan Yeniden Refah Partisi, 16 Aralık 2018 Pazar günü, Ankara’da ‘Yeniden Refah Partisi Tanıtım Toplantısı’ gerçekleştirdi.

   Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan; “Yeniden Refah iktidarında farklılıkları zenginlik kabul ederek koruyacağız. Farklı kimliklerin barış içinde bir arada yaşatılmasını sağlayacağız” dedi.

  Millî Görüş'ün ortaya koyduğu ‘Yaşanabilir Türkiye’, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ ve ‘Yeni Bir Dünya’ olmak üzere üç temel hedef bulunduğunu belirtti.

   Bu üç temel hedef bakımından Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma bakıldığında, son 16 senedir iktidarda bulunan iradenin; inanç özgürlüğünün sağlanması, askeri vesayetin ortadan kaldırılması, altyapı ve üstyapı hizmetleri, ihtiyaç sahibi olanlara sosyal yardım yapılması, yeni hastanelerin inşa edilmesi gibi son derece önemli hizmetleri hayata geçirdiğini ifade eden Erbakan; "Bunların hepsini takdir ve tebrik ediyoruz. Bizler bu ülke için kim taş üstüne taş koyarsa hakkını teslim eder ve tebrik ederiz” diye konuştu.

Erbakan, “Millî Görüş, Yaşanabilir bir Türkiye'nin kurulması demektir"

   Dr. Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Fakat bütün bu hizmetlerin yapılmış olması ne kadar faydalı olsa da, takdire şayan olsa da, Millî Görüş'ün tam manasıyla uygulandığı anlamına gelmiş midir? Milli Görüş'ün bütün hedeflerine tam manasıyla ulaşıldığı anlamına gelmiş midir? Şunu özellikle belirtmek isterim ki Millî Görüş sadece inanç özgürlüğü, sadece imam hatip, Kuran Kursu ve başörtüsünden ibaret değildir. Millî Görüş, sadece altyapı, üstyapı hizmetlerinden, belediyecilik hizmetlerinden ibaret değildir. Millî Görüş her şeyden önce ‘Yaşanabilir Bir Türkiye'nin kurulması demektir" dedi.

    Geniş halk kitlelerinin, dar gelirli kesimin ekonomik sıkıntı yaşadığını ifade eden Erbakan, "Yaşanabilir bir Türkiye, sadece inanç özgürlüğünün sağlanmasıyla, sadece dindar insanların devlet kademelerinde görev almasıyla kurulmuş olmaz. Dar gelirlilerin, fakir fukaranın, geniş halk kitlelerinin refah düzeyini artırmazsanız, Yaşanabilir Bir Türkiye'yi tesis etmiş olmazsınız" değerlendirmesinde bulundu.

   Ekonomi alanında yapacakları çalışmaları anlatan Erbakan, geçim sıkıntısı çekenlerin derdine derman olabilmek için üretim, istihdam, ihracat, adaletli bir gelir dağılımı, adil bir vergi sistemi gerektiğini söyledi.

Erbakan, ‘Ehliyet, liyakat ve adalet kriterlerinin geçerli olacak’ 

   Yaşanabilir bir Türkiye'de adaletin de tam manasıyla tesis edilmesi gerektiğini, bunun için önce ahlak ve maneviyat anlayışını adalet mekanizmasında hâkim kılacaklarını ifade eden Erbakan, tarafsızlık, denetlenebilirlik, adil yönetim anlayışının öncelikleri olacağını kaydetti.  

Erbakan, Yeniden Refah iktidarında kamuda işe alımlarda ve görevlendirmelerde, ehliyet, liyakat ve adalet kriterlerinin geçerli olacağını belirtti. 

    "Yeniden Refah Partisi, insanlığın çektiği bütün maddi ve manevi sıkıntıların müsebbibi olan Siyonizm mikrobunun tek ilacı ve antibiyotiğidir. Yeniden Refah Partisi, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye'dir’, ‘Yeniden Büyük Türkiye'dir’, ‘Yeni Bir Dünya’nın teminatıdır.’ Partimiz, milletimizin gösterdiği büyük ilgi ve teveccühe cevap verebilecek düzeydeki programı ve projeleriyle, çözüm önerileriyle tertemiz, şaibesiz, samimi, enerji dolu kadrolarıyla köklü geçmişinden gelen, 50 senelik Millî Görüş geleneğinden gelen tecrübesiyle Türkiye'nin dertlerinin çaresi, yeni vizyonu ve iktidar partisi olmaya aday partidir" diyen Fatih Erbakan, 13 il başkanına görev ve yetki belgelerini takdim etti.

   Yine büyük bir ilgi, nerede ise izdihama varan yoğunluk, heyecan ve coşku dolu bir kalabalığa hitap eden Erbakan, tanıtım toplantısını Millî Görüş yemini ile bitirdi.

    Yemin edilmesinin hemen ardından coşku dolu salonun tezahüratları altında Erbakan, belirlenen 13 il başkanının yetki belgesini verdi.

Yetki belgesi verilip il başkanlığı duyurulan 13 il arasında Yalova da vardı.

  Parti Kuruluşunun ilan edilmesinin ardından Yalova teşkilatı olarak yapılan özverili çalışmalar, teşkilatın birlik olarak hareket etmesi, yapılan temayül yoklamasının ardından alınan kararla; Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanlığı’na, komisyon başkanlığı görevini bu tarihe kadar başarı ile yürüten Mustafa Berber atandı.

   Yetki belgesini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın elinden alan Berber; “Milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için; iyinin doğrunun, faydalının ve âdil olanın hâkim olması için, güçlünün değil haklının kazandığı bir dünya için tüm hemşerilerimizle birlikte çalışacağız.

  Partimiz ve Yalova’mız için hayırlı olsun. Artık Yeniden Refah var, umut var, hep birlikte çok güzel günleri en yakın zamanda göreceğiz inşallah.

  Hızla il ve ilçe yönetim kurullarımızı kurmak suretiyle milletimize hak ettiği belediyecilik ve hükümet hizmetlerimizi vermek üzere Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanlığı olarak hazır hale geleceğiz” açıklamasında bulundu.