Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Yüksel Durak, Merkez İlçe Başkanı Resul Sarıbaş, Yalova Belediye Başkanı Adayı Rahmi Baltacı, BTP Çınarcık Belediye Başkan Adayı Ramazan Ganiler,  Yalova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

   BTP Yönetim Kurului YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat ile Türkiye’nin ekonomik ve siyasi durumu ile ilgili değerlendirmede bulundular.

“Gelir getiren kurumları sattılar”

    Ekonomideki bir dönem hissedilen rahatlığın sebebini değerlendiren…. “Bu yasağı kaldırmakla beraber, topla tüfekle bu ülkeyi alamayan insanlar, bu boyalı kağıdı, doları soktular. İstediği kurumları, arazileri, madenleri satın aldılar. Bu da Türkiye’ye bir para rahatlığı sağladı. Millet de zannetti ki bu iktidar güzel iş yapmaya başladı. Halk borçlandı, lüks evlere kredilerle girdiler. Bu bahar bitti, hiçbir yatırım yapmadılar. Devletin gelir getiren kurumlarını sattılar. Bu da kısa süreliğine bir gelir rahatlığı sağladı.

  Biz bir şey üretmediklerini görüyorduk ve çırpınıyorduk. Milli bir ekonomi olmadan, üretmeden, tarımını, hayvancılığını, kendi sanayisini ortaya koymadan bu işlerin altından kalkılması mümkün değil. Bu bahar bitti. Kaynakları ele geçirdiler, para da vermiyorlar. Yeniden bu kaynakları geri alıp milletin hizmetine sunulacak mı?

  Biz diyoruz ki yabancı kaynakları geri almalıyız. Millet bu kaynakların hiç birinden istifade edemiyor. Bizim madeni kaynaklarımız var, bunları işleteceğiz. Halkın sorunlarını çözeceğiz diyeni duydunuz mu” dedi.

  YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, “Bu noktada herhangi bir siyasi partinin böyle bir söylemine rast gelmiş değilim. Bu söylemlere yakın rahmetli Erbakan’ın söylemleri vardı. 90’lı yıllarda altından bir para söylemleri” dedi.   

  Erbakan, mevcut kapitalizmi yeşile boyayarak aynısını takdim etti, adil sistem dedi. Adam Türkiye’ye gelecek biz müdahale etmeyeceğiz. Erbakan’da milli para söylemi yok.     

   Karşılıksız para basarsanız enflasyon yükselir. Bugün Amerika bütün ithalatını kendi parası ile yaptığı halde enflasyon ile mücadele etmek durumunda kalıyor. Biz akıl tutulması yaşıyoruz. Biz para dolar, euro alırsak enflasyon yükselmez. Buna inanmışız. Biz kendi milli paramızı devreye koyarak bu durumu geçebiliriz. Tüketimi canlandırarak bu noktada Haydar Baş, tüketimi de kaynak olarak ortaya koyuyor. Yatırım ile ilgili, Türkiye’de 1. köprü haricinde bütün yapılan yatırımlar, ülkeye kan oldu. Bunun karşılığı olarak para basmış da vermiş olsaydık herhangi bir yol gibi Türkiye vatandaşı kullanacaktı” dedi.

Polat, “Birçok iş adamının şevki kırıldı”

  YGC Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, “Toplum olarak son yıllarda çok üretmeyen, tembel, üretmeyen bir nesil çoğalmaya başladı. Bu nesil, Savaş çıksa en büyük sıkıntıyı bu yeni nesil çeker. Kaygı duymalıyız ki ona göre kafamızı yorup tedbirler almalıyız.       

  24 senedir bu mesleğin içindeyim. 3 tane haftalık gazete çıkarıyorum. Bu ekonomik krize rağmen halen, basılı yayının kan kaybı yaşadığı bu dönemde internet gazeteciliği için, video haberlerle görüntülü haberciliğe başlayalım diye yatırım yapıyorum. Stüdyo kurdum. Bizler hep fedakarlık, istihdam, hep güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Teknolojiyi takip edip hep güzel şeyler yapma gayretindeyiz.

  Birçok iş adamının şevki kırılmış durumda, geleceğe umutla bakmasını engelleyecek birçok olay yaşanmakta. Memleket çok zor durumda, 31 Mart’ta göreceğiz, %30 bir düşüş olabileceği yönünde kanaatim. Devlet yönetmek kolay bir şey değil. Biz layık olanları başımıza getirmemiz lazım ki layık bir şekilde de idare edilebilelim.

  AK Parti’nin de bu düşünce tarzıyla, bu mantaliteyle ömrünü tamamladığı düşüncesindeyim. 2023 zarfında da yıpranacak. Gönül isterdi ki ülkeye çok faydalı, güzel şeyler yapmalarıydı. Bundan sonraki süreçte Allah beterini yaşatmasın. Orta Doğu bataklığı var. Süreç gerçekten tehlikeli, dünya 3. Dünya savaşına gidiyor. Savaşlar tankla tüfekle olmuyor, ekonomilerle oluyor” şeklinde konuştu.

  “Özel bir milletiz, biz çok daha zor şartlardan çıkmış bir milletiz. O dönemi herkes Atatürk’e destek verdi, öyle oldu zannediyoruz. Ona da karşı çıkıldı. Çok verimli bir toprağımız var, çok farklı yerlerde olmalıydık. Mermer ve maden satmaya çalışıyorum. Sadece mermer satsak o bile kar getirir. Bizim milli paramız yok, merkez bankasındaki döviz rezervi kadar TL’yi dolaştırıyoruz.

   15 milyonun ulaşım sorununu çözmek var, bir de 10 milyon insanın ulaşım sorununu çözmek var. Köylerde yaşayan nüfus %8. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz malzemeleri, yiyecekleri yemek zorunda kalacağız” dedi

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter