CHP Yalova İl Başkan Vekili Bahar Doğan yaptığı açıklamada; “Ülkemiz 22 aydır Olağanüstü Hal  (OHAL) rejimi ile yönetilmektedir.Ülkemiz demokrasiden, özgürlüklerden ve insan haklarından hızla uzaklaşırken, bir yandan da hak arama üzerinde türlü engeller konulmaktadır. Terörle mücadele etme bahanesiyle ilan edilenancak kendinden olmayanlarla mücadele etme aracı haline dönüştürülen; hakkını,hukukunu arayanlara karşı bir baskı aracı olarak kullanılan OHAL rejimi ile yaşamımızın her alanını kontrol etmeye çalışmaktadırlar.

İktidar yetkilileri, "OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz." diyerek emekçilerin hak arama mücadelesini engellemekle kimlerden yana taraf olduğunu açıkça itiraf etmektedirler.

OHAL süresince 6 hak arama grevi bakanlar kurulu kararıyla ertelenmiş, sendikal örgütlenme özgürlüğü ülkemiz tarihinde görülmemiş boyutta baskı altına alınmıştır. 24 Haziran Seçimlerinin başladığı bu süreçte yaklaşan 1 Mayıs Emek Bayramı ile ülkemizin dört bir yanında emekçilerimizin seslendirecekleri hak ve talepler daha büyük bir önem kazanacaktır.” diyen CHP İl Başkan Vekili Bahar Doğan basınaçıklamasını şu sözlerle bitirdi;İş, Ekmek ve Özgürlüğün simgesi olan İşçi ve Emekçinin Bayramı 1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyamızda huzur içinde kutlamasını diliyoruz. Tüm emeği ile çalışanların 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı kutlu olsun dileklerimizi iletiyoruz.”