Ertan Şener yayınladığı basın açıklamasında, “Karşısında 15 yıllık iktidar olmanın gücünü ve devletin tüm imkanlarını hoyratça kullanan bir yapıya rağmen yılmadan, üşenmeden, bıkmadan ve korkusuzca Cumhuriyeti’ne ve demokrasisine sahip çıkmaya çalışan Yalova’da HAYIR oylarının önde çıkmasını sağlayan tüm halkımızı yürekten kutluyorum.

Bu referandum sonuçları da gösteriyor ki, Yalova halkı temelleri Yalova’da atılan çağdaş demokratik hukuk devletine ve çok partili parlamenter sisteme sahip çıkmaktadır. Tek adamlığa, parti devletine, hukuksuzluğa ve ötekileştirmeye HAYIR demektedir. Gecesini gündüzüne katarak çalışan, verdikleri oylarla Yalova’dan bu aydınlık sonucun çıkmasına katkı sağlayan partili partisiz ayrımı yapmadan herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Referandum süresince uğradıkları onca haksızlıklara ve kışkırtmalara rağmen sağduyu ile hareket eden HAYIRLI YALOVALILAR inanıyorum ki, referandum sonrasında da aynı sağduyuyu elden bırakmadan ülkemizi ve ilimizi, birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara ulaştıracak azim ve kararlılığı ortaya koyacaklardır.

Ancak; tüm dünya özgürlüklere, eşitliğe, çok renkliliklere ve daha çok demokrasiye doğru emin ve hızlı adımlarla ilerlerken, ülkemizde tek adamlığa yol açan bir anayasa değişikliğini oylamış olmak bile üzücüyken, ne yazık ki şimdi de mühürsüz oyların geçerli sayılması gibi tarifi mümkün değil bir hukuksuzluğun yaşatıldığı ülke konumuna düşürüldük! Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘Mühür; söz bitti, karar verildi’ demektir. Eğer mühür yoksa söz bitmemiştir. Herkes bilsin ki; çağdaş demokratik hukuk devletine inanan her bir Yalovalı’nın da, bizim de sözümüz bitmemiştir.

Yılmadık, yorulmadık, bıkmadık. Aslında daha da güçlendik. İnancımız, kararlığımız, azmimiz ve sayımız daha da artarak çoğaldı. Ve herkes bilsin ki; aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!’ emrini hiç ama hiç unutmadık” ifadelerine yer verdi.