İtfaiye ve İmar müdürlüğü ekipleri denetimlere çok sayıda yurdun bulunduğu Dere Mahallesi’nden başladı. İlk gün denetimlere Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı.

Tuana ve İlkem Öğrenci yurtlarını denetleyen Salman ve belediye ekipleri, yangın çıkışları ve merdivenleri, sulu yangın söndürme ekipmanları, duman detektörleri, başta olmak üzere yangın ile ilgili tüm alınması gereken tedbirler ile imar açısından bulunması gereken koşulları inceledi. Belediye ekipleri, denetimler çerçevesinde Yalova genelindeki tüm yurtları inceleyecek.

İncelemeler sırasında bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Adana’da ki yurtta çıkan yangın çok vahim bir olaydı. Hepimiz bu olaydan dolayı derin hüzün içerisindeyiz. Allah böyle bir olayı tekrardan yaşatmasın. Burada bizlere de görevler düşüyor. Bu olayın tekrar yaşanmaması için bu konu ile ilgili tüm birimlerimize talimat verdim.  Bugün Yalova’da ki tüm yurtların denetlenmesine başladık. Eksik ya da hatalı ne varsa onları tespit edeceğiz. Tabi biz sadece belediyenin sorumluluğu altında olan konuları denetleyebiliyoruz. Aslında yurtların bir bütün olarak denetlenmesi gerekiyor. Bu sebeple Valilik ile görüşerek bu kurumların denetlenmesi için bir komisyon oluşturulmasını isteyeceğiz. Bu şekilde kontrollerin rutin şekilde yapılmasını sağlayacağız” dedi.