Salonu dolduran 1000'ce kişiye hitap eden Dr. Fatih Erbakan, 'Hep beraber Milli Görüş davasına hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Bu kongrede emeği geçenler başta olmak üzere katılım gösteren tüm Milli Görüşçüleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum' dedi.

Erbakan ‘Ezberciliğe dayanan bir eğitimle hiç bir başarı olamaz’ şeklinde konuştu.

  İktidarı en temel ihtiyaçları dışarıdan ithal ettiğini söyleyen Erbakan, 'Adalet, liyakat kalmamış. Torpil, akrabalık, hemşericilik var.

  Bizim iktidarımızda, liyakat, adalet mevcut olacak'

Erbakan ‘Eğitim sistemi çorbaya dönmüş’

  'Turkiye, bu müfredat ile bu eğitim sistemiyle yerinde sayıyor. Temel eğitim, diğer ülkelere göre geride kalmış. Kaliteli öğretmenle, eğitimciyle biz bunu başaracağız. Dünyada en çok diplomalı biz de, en çok diplomalı işsiz de biz de. Ezberciliğe dayanan bir eğitimle hiç bir başarı olamaz.  

200 üniversitemiz var. Bir tanesi dünyada 500 üniversite içinde yer almıyor.

Ahlak ve maneviyatı olmazsa ilim kâr getirmez, zarar getirir.

'Bilimsel kalite, en az iki yabancı dili konuşan gencin tüm masrafını devlet karşılayacak' dedi.

Erbakan ‘Sene de 170 milyar dolar borç ödüyoruz’

  Konuşmasında sağlık sektöründe yapılan yanlışlıklara bir bir değinen Erbakan, ‘İşadamlarına kıyak yapmayacağız. Tıp alanında ARGE merkezleri, ilaca dışardan bağlılığı ortadan kaldıracağız.

 Cinayetler, tecavüzler, hırsızlıklar. Bu sapıkların cezasını siz devlet olarak almazsanız cezaevlerinde mahkûmlar hak ettikleri cezayı veriyorlar. Adalet sağlayacağız.

 Sosyal Güvenlik meselesinde, 100 binlerce mağduriyet yaşayan emekliler var. En basit kalp ilacının parasını ödemiyor SSK.. Elini, eteğini bu hizmetlerden devlet çekmiş. Vergi almada ise vergileri arttırdığını görüyoruz.

Erbakan 'Türkiye borç batağında'

  'Bir başka konu, hükümetin 16 yılda 5 kat, özel sektöre 50 kat, vatandaşa 80 kat artmış. Senede 170 milyar dolar borç ödüyoruz. Hükümet, 16 yılda 500 milyar dolar borç faizi ödenmiş. Yıllık ortalama 30 milyar dolar faiz ödeniyor. Faize verilen para ile tam 25 adet Osmanlı Köprüsü yapılır bugünkü şartlarda. Türkiye de bugün 4 kişiden 1'i icralık. İktidar, Millette huzur bırakmadı. İşsizliğe çare olamadı. Halkın bankalara borcu kat kat arttı. Üretimle, ihracatla, ARGE, teknoloji ve adil düzenle, düzelteceğiz.

  Sosyal devlet, yoksulluğu arttıran değil, yoksulluğu ortadan kaldırmak için olmalı. Bugün temel değerlerimizden ayrıldık. Değişim şart. Eskiye dönüş yapalım diyorlar’ ifadelerine yer verdi.

Erbakan ‘Kurtuluş istiyorsak 94 ruhu Yeniden Refah Partisi’ndedir’

  ‘Millî Görüş Yeniden Refah Partisi’ndedir. İktidara geldiğimizde, eğitim ve üretim seferberliği yapacağız. Kürt, Türk, alevi kardeşliği için yola çıkıyoruz. Kurtuluş istiyorsak, 94 ruhu Yeniden Refah Partisi’ndedir. 50 yıllık geçmişimiz bunun örneğidir.

1994'de, İstanbul’u Milli Görüş ruhu ile aldık. 2024'de Yeniden Refah Partisi ile İstanbul'u alacağız’ şeklinde konuştu.