Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı, Genel Merkezi ile aldığı karar neticesinde Yalova Belediye Başkanı adayını Tevfik Erbalta olarak belirledi.

   Genel Merkez’den alınan karar doğrultusunda Demokrat Parti’nin Yalova Belediye Başkanlığı için adayı Tevfik Erbalta olarak belirlendi.

   Tevfik Erbalta; “Hafızalarımızı tazeleme açısından birkaç hususu huzurunuzda arz etmek istiyorum:

   Belediye yönetimini bize tevdi ettiğinizde ekip olarak Yalova’ya kazandırdığımız en büyük eserlerden bazıları; Yalova’nın il yapılması, bu hususta azami gayret gösteren Sayın İbrahim Uzun ve Belediye Meclis Grubunu minnetle yad ediyorum.

   Yat limanı, sebze ve meyve hali, Yalova’nın asfalt ile buluşması, Arbertum, 153 hizmet masasının kuruluşu, İDO İskelesi, Cumhuriyet Meydanı’nı düzenlenmesi, Akasya Park ve Bekir’in Gazinolarının yerine yapılan çay bahçelerinin halkın istifadesine sunulması, alt yapı kanalizasyon işleri, park bahçe düzenlemeleri doğu batı sahil projeleri, problemli imar uygulamalarının düzeltilmesi uygulamaları sonucu vatandaşın evinin bahçesinde kalan arsaların halkımıza satılması, SSk Hastanesi’nin yerinin ve Uygulama Oteli yerinin devlete devri gibi eserler bu dönemin eserleridir.

   Ayrıca gayret ve fedakarlıklarından dolayı hassaten o günkü ilçe Başkanımız Rahmetli Kazım Patıl’ı rahmetle anıyorum. Ekibinden hayatta kalanlara hayırlı ömürler diliyorum.

   Yalova İl olduktan sonra seçilen ilk Yalova Milletvekilimiz rahmetle yad ettiğimiz büyük demokrat, dava adamı Sayın Cevdet Aydın’ın Yalova İDO İskelesi, yat limanı, Yalova Armutlu yolu ve buna benzer yatırımlarda büyük emeği vardır. Kendisini bir kere daha rahmetle yad ediyorum” dedi.

“Ben iddia ediyorum”

   “Türkiye’de olduğu gibi Yalova’da da yapılan eserler Demokrat Misyonu’nun eserleridir. Bugün Türkiye’den DP eserlerini çıkın, bu ülke çöl gibi olur, evimizde ve iş yerlerimizde mum ile otururduk. Aynı şekilde Yalova’dan da DP’nin eserlerini çıktığınızda kayda değer bir şey bulamayacaksınız. Niye? Çünkü Demokratlar tüyü bitmedik yetimin hakkını ve milletin vergilerini çalmadı, esere dönüştürdü. Belediye’yi kazandığımızda ne yapacaksanız diye sorarsanız? Yalovalılara sözüm, tüyü bitmedik yetimin hakkını, çalmadık, çalmayacağız, çaldırmayacağız. Nasıl yapacaksınız diye sorarsanız geçmişte yaptığımız gibi. Ben çalmadım çalmayacağım. Meclis üyelerim çalmadı, çalmayacak.

  Belediye çalışanları zaten çoğu geçmişte beraber çalıştığım arkadaşlar, hepsi çalışkan ve işini yapan temiz ve dürüst olduğuna inandığım arkadaşlarım. At sahibine göre hareket eder demiş atalarımız. Bizim dönemimizde olduğu gibi çalmaya tevessül edenlere de çalışan arkadaşlarım çaldırmaz” açıklamalarında bulundu.

“Yalova halkından yetki istiyoruz”

   “İki yılda Belediye’mizi içinde bulunduğu çıkmazdan makul bir seviyeye getiririz. Trafik sorununu kalıcı bir çözüme kavuştururuz. Yalova’yı yaşanabilir bir şehir yaparız. Bunları yapabilmek için Yalova halkından yetki istiyoruz.

  Beş yüz bin oyum var diyenlerin değil, bir oyum var diyenin helal reyine talibiz. Yalova’yı helal reyleriniz ile ehil ellere teslim ediniz. Gelmeyene gitmekle yükümlüyüz. Davasına sahip çıkanlar 73 yıldır hiçbir zaman arkalarına bakmadılar bizimle kaç kişi yürüyor diye. Bugün de bakmıyoruz kaç kişi var diye. Kıymeti bilenler kıymet kazandırırlar.

  Allah ülkemizin, vatanımızın ve milletimizin yardımcısı olsun” dedi.

Tevfik Erbalta kimdir?

   1962 Ordu Kumru doğumludur. İlk, orta ve lise taksilini Yalova’da yaptı. İşletme Fakültesi mezunu olan Erbalta, 21 yıl sanayide otomatik kontrol sistemleri üzerine çalıştı. (Enstrumancı). 13 yıldır esnaf olarak Yalova’da ısı sektörünün öncü firması Vaillant’ın Yalova Bayisi oldu. Elektrik, enstruman, doğalgaz ısı sistemleri uzmanı ve iş adamıdır.

   1994 ve 1999 yılları arasında 5 yıl Belediye Meclis Üyeliği ve Körfez Su Birliği Üyeliği ve Araştırma Komisyon Başkanlığı ve İbrahim Uzun döneminde Yalova Belediye Başkan yardımcılığı yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter