Gedik, Subaşı Belediye Başkanı Aday Adaylığını 9 Kasım Cuma günü, saat 10.00’da, Keyf-i Seyir Kafe Restoran’da açıkladı.

  Basın açıklamasına Subaşı AK Parti Belediyesi Başkan Aday Adayı Mustafa Yavuz, Altınova AK Parti Belediyesi Başkan Adayı Adayı Uzman Doktor Erdal Bektaş, Altınova AK Parti Belediye Başkan Adayı Adayı Ahmet Sancaktutan, Altınova AK Parti Belediyesi Başkan Adayı Adayı Selahattin Yiğit, Tavşanlı AK Parti Aday Adayı Nevzat Samancı, Altınova Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz katıldı.

  Abdurrahman Demir’in yemek duası yapmasının ardından, AK Parti Subaşı Belediye Başkan Aday Adayı Serkan Gedik davetlilere hitaben konuşmasında; “Türk siyasi hayatında kilometre taşı olan 3 Kasım 2002’den bu yana geçen 16 yılda, bu Milletin, bu davanın hizmetinde olan kurucu genel başkanımız, hareketimizin lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına ve bu memleket, bu millet için emek sarf eden partili partisiz bütün büyüklerime selamlarımı iletiyorum.

  Allah razı olsun. Başta 15 Temmuz olmak üzere kanını, canını, malını, bu memleket için feda etmiş aziz şehitlerimize, bu mübarek gün yüzü suyu hürmetine Rabbimden rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.

  AK Parti bir ekip, gönül, bir ortak akıl hareketidir. Allah’ın izniyle Milletimizin çizdiği rotada yol almaya, bu şirin beldeye hizmet etmeye devam ediyoruz. Yaklaşık 10 yıl partimizin her kademesinde görev yapan bir kardeşiniz olarak, özellikle 2012-2017 sürecinde 2014 yerel seçimleri de dahil beş altı tane kritik seçim yaşamış, milletimizin türlü hainliklere, türlü kötülüklere maruz kaldığı dönemlerde seçim görmüş ve hepinizin takdiri Subaşı Belediyesi seçimi gibi zor bir seçimde AK Parti bayrağını yukarıda tutmuş bir kardeşinizim. Hayatım boyunca hiç ‘ben’ demedim. Bütün bu başarıları o gün benimle yol yürüyen kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, teşkilat mensubu arkadaşlarımızla ve siz çok kıymetli büyüklerimle beraber yaptık. İnşallah bu bayrağı daha yukarıda dalgalandırmak için yine bir gönül, yol hareketi başlattık. Aday oluruz ya da olmayız bizim için ikisi de denktir. Yine partimizin içinde, sizinle beraber bu millete bu memlekete olan gönül bağımızı kimse koparamayacak. Kıymetli büyüklerim bizim mücadelemizde asla kişisel çıkar, senlik benlik kavgaları olmaz, hiçbir istismar bulamazsınız. Yalan, kandırmaca, ötekileştirme, ayrıştırma bulamazsınız. Bizim olduğumuz yerde huzur, güven, kardeşlik ve gönül bağı vardır. Çünkü biz ‘Adam o dur ki dünyada koya bir eser, eseri olmayan yerde yeller eser’ sözünde ifade edildiği gibi sadece hizmetlerimizle, eserlerimizle ve milletimize olan gönül muhabbetimizle anılmak isteriz. Bu millet, bütün bu duygulara talip olanları asla ve asla unutmaz. Bizim olduğumuz yerde hayal tüccarlığı, kuru laf olmaz. Bizim olduğumuz yerde hizmet, yatırım, proje konuşulur, konuşulmakla da kalmaz hayata geçirilir. Biz asla gözü olup görmeyen, kulakları olup duymayan olmadık. Bu düşüncede olanlar gözlerini dünyaya kapatmış, kendi karanlıklarına gömülmüş insanlardır. Tavsiyem gözlerini bir an önce açmalarıdır. Bizim muhatabımız millettir. Milletimizle konuşuyoruz, dertleşiyoruz, hasbıhal ediyoruz.

  3 mahallemizin muhtarıyla, belediye meclis üyelerimizle, partili partisiz herkesle dertleşiyoruz. Rabbim bu görevi bize layık görürse, partili partisiz kimseyi ayırt etmeden Subaşı Beldesinde ortak akıl kurarak, bu beldeye nasıl hizmet ederiz, nasıl bu beldeyi Marmara’nın incisi haline getirebiliriz, tarımdan, turizme yaşanabilir bir hale getiririz. Yine hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

  Bu süreçte yanımda olan aileme, Altınova Erzurumlular Derneği Başkanımız Ferman Durmaz’ a teşekkür ediyorum” dedi.

  Altınova Erzurumlular Dernek Başkanı Ferman Durmaz kısa ise yaptığı konuşmada; Başkan “Bu güzel günde bizleri buluşturan Serkan Gedik kardeşime çok teşekkür ederim, Allah yolunu açık etsin. Biz her zaman senin yanındayız ve diğer adaylarımızı da sonuna kadar destekleriz inşallah. Yusuf Cengiz olsun, Nevzat Samancı kardeşim olsun, bütün hemşerilerimizin her zaman yanındayız. Senin hepimizin yanında farklı bir yerin var. 2014 seçimlerden çok büyük bir zafer ile çıktık, sen olduğun için çıktık. Tabi ki biz, AK Partiliyiz, sonuna kadar davamızın yanındayız; ama senin gibi güzel kardeşlerimiz olduğu müddetçe daha da dik dururuz. Her zaman da yanınızda olacağız” dedi.

   Basın mensuplarının sorularını alan Gedik, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’ın sorularını da yanıtladı.

  ‘2014 Mahalli seçimlerinde özellikle o dönem belde başkanı olarak görev yapıyordunuz. Bir emeğiniz olduğu ifade ediliyor, siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda var mı güzel anılarınız bahseder misiniz? 2014 ile 2018 dönemini kıyaslarsak seçmen sayısında bir artma söz konusu mu?’

   Gedik; “Aramızda olduğunuz için çok teşekkür ederim. 2012 Ekim’inde bize bu görev tevdi edildiği zaman beraber olan arkadaşımız ağabeyim Muhammet Başkanım o konulara şahit, üzerimizde ateşten bir gömlek, zor bir süreç bizi bekliyordu. Ama biz o zaman teşkilat bütünlüğünü koruyarak kapı kapı, ev ev gezdik. Bütün kapıları, bütün evleri gezmiş ve size AK Parti’nin adayı ile tekrar ziyaret edeceğiz demiştim. Buna birçok Subaşılı şahittir. Biz tabi kapı kapı, ev ev gezdikten sonra milletimizde şu özlemi gördük. Adayınız kim olursa olsun sizin bu duruşunuz, sizin bu varlığınız ile Subaşı’nda adayınızla gelirseniz 2014 yılında AK Parti’nin bayrağını, biz de burada dikmek istiyoruz dediler. Sadece benim yapabileceğim, üç beş arkadaşımızın yapabileceği bir başarı hikayesi değildir. Onun altında kadın kollarımızın, gençlik kollarımızın ve gizli kahramanlar diye bahsettiğim çok özel insanların emeği vardı. O gün emek veren, emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Bu bayrağın asla yere düşmesini istemiyorum. Bugün aramızda olan aday adayı arkadaşımız Mustafa Yavuz’a özellikle teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik için” dedi.

  2014 seçimlerinde, siyasi yarış AK Parti ve CHP arasında geçiyor. O zaman da bıçak sırtı dediler. Siz gençsiniz, bu işi beceremezsiniz dediler. O zaman ki fark 56 idi. Sonraki genel seçimlerde; Referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde biz oyumuzu giderek arttırdık. 400 üyemiz varken 1100 üye ile partimizi 2017 yılında görevli arkadaşlarımıza devrettik” dedi.

  Altınova AK Parti ilçe binasına destekçileriyle gelin Gedik, aday adaylığı başvurusu için Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer ile bir araya geldi. Subaşı Belediye Başkanlığı adaylığı müracaatını AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer’e yaptı.

  Altınova AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer; “ Serkan Gedik’in verdiği hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Seçim sürecine girdik, Rabbim hakkımızda hayırlısını versin. Ben kendisinden memnunum. Sevgide, saygıda kusur etmeyen bir arkadaşımız. Yolu açık olsun” dedi.

Haber/Fotoğraf. Yasemen Yeter