Yüksek Seçim Kurulu, 19.11.2018 tarih ve 1052 sayılı kararında, Belediye Meclis Üyesi olup, aynı zamanda Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapanların yeniden aday olabilmeleri için Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmeleri gerektiği yolunda karar verdi.

Yeniden aday olmak için ara veriyorum

  Güleç; “Yüksek Seçim Kurulunun bu kararı nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağımdan dolayı; yürütmekte olduğum Belediye Başkan Yardımcılığımdan 30.11.2018 tarihi itibariye istifa ettim. Bu istifa ile yeniden aday olabilmek için 2014 yılında başladığım halkımıza hizmet görevine 31 Mart 2019’a kadar ara veriyorum.

Vefa Başkan ile yürümeye devam

  2014 yılından beri Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile çalışmalar yaptıklarını belirten ve tıpkı 2014 yılında olduğu gibi yeni dönemde de birlikte çalışacaklarını dile getiren Güleç açıklamalarını şöyle sürdürdü; “2014 yerel seçimlerine Sayın Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın daveti üzerine siyasi hayatımı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sürdürmeye başladım. Doğup büyüdüğümüz bu kente hizmet aşkı ile yerel seçimlere katıldık. Tüm yurtta izlenen 30 Mart ve 1 Haziran seçimleri sonrasında halkımızın teveccühü ile yönetim görevini aldık. Devamında şahsıma Belediye Başkan Yardımcılığı görevi verildi. Seçildiğimiz günden bugüne kadar halkımızın bizlere vermiş olduğu görevi layıkıyla yerine getirmek için özenle çalıştık. Ben siyasette vefa ile hareket eden biriyim. Bana verilen göreve de, oya da sonuna kadar sahip çıktım. Bundan sonrası içinde çizgim hep aynı olacak. Vefa Salman ile birlikte çıktığımız bu yolda Sayın Başkanım ile yürümeye devam edeceğim” dedi.