Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yalova’da seçimleri kazanmasında önemli katkıları olan Belediye Meclis Üyesi Halit Güleç, mazbatasını aldığı gün Belediye Başkanı Vefa Salman tarafından Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

  Yalova Belediye Meclis üyeliğini 3 dönemdir sürdüren Güleç, her şartlar altında Vefa Salman’la birlikte yol alacağını açıklamış, seçim öncesinde gerek medya, gerekse de STK temsilcileri ve Yalova seçmeniyle kurduğu diyaloglarla Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimi kazanmasında önemli katkıları olmuştu.

  2014 yerel seçimlerinde Salman’a büyük destek veren, dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Muharrem İnce’nin Salman’la yolları geçtiğimiz yıllarda ayrılmış, İnce, Salman’ın hiçbir seçim çalışmasına katılmadığı gibi, aday tanıtım ve mazbata törenine de katılmaması dikkat çekmişti.

  Geçen yıl yapılan 2018 Haziran seçimlerinin ardından, CHP İl Binasındaki Belediye Meclis Gurup toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden kesin ihraç istemiyle İl Disiplin kuruluna sevk edilen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç, 31 Mart Mahalli Seçimlerinde gösterdikleri performans sonrasında seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasını sağlayarak, ülke gündeminde Yalova adını öne çıkartmışlardı.

  İhraç kararının alındığı dönemin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bahar Doğan, yerel seçimler öncesinde partisinden istifa ederken, yaptığı çıkışlarla dikkat çekmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Örgütündeki tüm olumsuzluklara rağmen, ihracı istenen Salman ve Güleç Cumhuriyet Halk Partisi’ne Yalova’da bir kez daha zafer kazandırdı.  

  Geçtiğimiz yıl, ihraç isteminin yerel ve ulusal basının gündemine gelmesinden sonra ortak bir açıklama yapan Güleç ve Salman, ‘İhraç isteminin amacı nedir, ne yapmak isteniyor, anlamakta zorlanıyorum; ki Yalova seçmeni, Yalova kamuoyu, Yalova halkı sağduyusuyla her şeyi yakından takip ediyor, biliyor. Daha yeni bir seçimden çıktık. CHP’nin kazanması gereken önümüzde 31 Mart seçimi var. Yukarıda Allah var. Allah'ın adaleti var. O adalet de yarın, yarın değilse de ondan sonraki gün ama bir gün mutlaka tecelli edecektir. En iyi cevap da odur demişlerdi.