CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Nedim Güler, mevcut Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve eski Başkan Metin Dağ’a eleştirilerde bulundu.

Güler, “31 Mart’ta Çiftlikköy Belediyesini Çiftlikköy halkı ile buluşturacağız”

   Projelerini gelecek hafta anlatacağını dile getiren Güler, ‘31 Mart seçimlerine yaklaşık bir ay kaldı. Kasım ayı 2018’de yerel seçim çalışmalarına başladım. Belediye Meclis ve İl Genel Meclis listelerimizi seçim kurumuna sunduk.

   Son bir aylık döneme geldik. Bu süre zarfında Çiftlikköy’de tespit ettiğim bazı şeyler var. 1.’si Çiftlikköy Belediyesi ile Çiftlikköy halkının arası bozuk; bunun iki nedeni var. Birinci nedeni halktan kopuk bir yönetim ile karşı karşıyayız. 200-250 ev toplantısı yaptım. Halktan aldığım şikayet, ‘Biz Çiftlikköy Belediye Başkanına ulaşmak istiyoruz. 31 Mart’ta Çiftlikköy Belediyesini Çiftlikköy halkı ile buluşturacağız” dedi.

Güler, ‘Söz verdiği projelerin adını bile anmadı’

   Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yapacağım dediği ama hayata geçiremediğini ifade ettiği projelerin görsel çıktıklarını basın mensuplarıyla paylaşan Güler, “5 yıl boyunca söz verdiği hiçbir projeyi hayata geçirememiş. Yarıda kalmış da değil, adım dahi atılmamış, bir gayret sarf edilmemiş. Su alt yapısı ve düğün salonu ile ilgili söz verdik, yaptık diyor. Sözlerimizin % 90’ını hayata geçirdik diyor. Günümüz teknoloji çağı, biz unutsak sosyal medya unutmuyor, basının arşivleri unutmuyor. Sayın Silpagar Çiftlikköy halkına unutturmak istiyor; ama Ali Murat Silpagar, söz verdiği projelerin adını bile anmadı, başlamadı’ şeklinde konuştu.

Güler, ‘Biriniz 3, diğeriniz 1 dönem Çiftlikköy’e kaybettirdi’

Güler, “Çok rahat bir şekilde çıkıp, biz söz verdiğimiz projelerin %80’ini gerçekleştirdik diyebiliyorlar. Ortada çok net bir şey var: Sayın Ali Murat Silpagar, Çiftlikköy halkına verdiği sözlerin %95’ini tutmamıştır. 5 sene içerisinde kredi, borçlanma, arsa satışı dışında yaptığı 2 icraat var. Bir tanesi düğün salonu, diğeri de bu büyüklükte bir kafeterya. Yani özel sektörün yaptığı bir işi 5 sene de yaptı. Bununla övünen bir yönetim ile karşı karşıyayız. Kafeteryayı da engelli vatandaşlarımıza yönelik sundu; ama o da kafeteryacılık yapıyor.

  Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar 5 yıl, Metin Dağ 15 yıl Çiftlikköy’e kaybettirmiştir. Onların vaatte bulunma hakları yoktur. Ben vaatte bulunabilirim, ben ilk defa adayım. Biriniz 3 dönem yaptı, biriniz 1 dönem yaptı. Elinizden alan mı vardı, niye yapmadınız? 2,5 aydan beri kreş vaadimi söylüyorum, şimdi sizler benden görüp kreş vaat ediyorsunuz. 15- 20 senedir neden yapmadınız, ben söyleyince mi kıymetli oldu?

  Yalova Belediyesi ve Vefa Salman hakkında eleştiriler geliyor. Vaatlerini yerine getirmedi diye. Çiftlikköy’ün durumu çok mu iyi mi, projelerin % 95’i yok. Çiftlikköy Belediyesi 63 tane arsayı satmış, borç hakkında bilgi net değil, gidince göreceğiz 1 Nisan’da.

  Klasik bir söylem var: Beka sorunu diye. Çiftlikköy’ün ‘Beka’ sorunu var. Çiftlikköy Belediyesi’nin, Çiftlikköy ile dertlenmeyen yönetimden kurtulması lazım. Biz de bu amaçla yola çıktık. 2-3 aydır temiz siyaset yapmaya çalışıyoruz, bel altı vurmadan yapacaklarımızı anlatıyoruz; ama bir zahmet birileri bunları sorsun. Su alt yapısı ile ilgili, iki misli fiyatla mı yapıldı, nasıl yapıldı, orada da netlik yok” dedi.

Güler, ‘Son bir ayda girmeyecek ev bırakmayacağım’

  Güler, “Son bir ayda Çiftlikköy’de girmediğim ev kalmayacak, temas etmediğim halk kalmayacak. Ekibimizi tanıtacağız. İyi bir ekip kurduk, 15 tane meclis üyesi arkadaşımızın 6 tanesi kadın, 7 tanesi lisans mezunu, en önemlisi toplumda karşılığı olan temiz, saygınlığı olan, şaibeleri olmayan arkadaşlarımızla kurduk.

   Halka şunu vaat ediyorum; Çiftlikköy’ün iki yakasını bir araya getireceğim. İki manada iki yakasını bir araya getireceğim diyorum. 1 mali anlamda, 2. olarak bir alt taraf bir üst taraf var, yaya ve araç ulaşımı ciddi sıkıntlı. Bunu da çözeceğiz, çözmek zorundayız. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oturan engelli bir kardeşimizin şu anda Sahil Mahallesi’ne geçmesi imkansız. Söz verilen asansörlerin hiç birisi yapılmadı. Alt geçit projesi düşünülmedi. Bu halka zulüm değil de nedir?

  Biz göreve geldiğimiz zaman alt geçit mutlaka, tek araçlık bile olsa araç ve yaya geçidi mutlaka yapacağız. Üst geçitlere de yürüyen merdiven ya da asansör yapacağız. Böylece Sahil Mahallesi ile üst mahallenin baluşmasını da sağlayacağız” dedi.

Güler, ‘Çiftlikköy için 32 tane projemiz var’

  İşsizlik sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Güler, “İstihdam ve Kariyer Merkezi kuruyoruz. Çiftlikköy’ün gençlerine iş umudu olacağız. İŞKUR gibi çalışacağız. 6 tana Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor Çiftlikköy’e. Bir anlamda Çiftlikköylü gençleri buralarda iş imkanı sağlanması yönünde hem eğitici hem de İŞKUR gibi faaliyette bulunacağız.

   Kreş açıyoruz, adı kültür merkezi olan bir yer var, sahnesi masa kadar, orayı Kreş ve Çocuk Kulübüne dönüştürüyoruz. Orayı Çiftlikköy’ün çocuklarına veriyoruz. Yeni bir kültür merkezi yapacağız, kadın çözüm merkezlerini yapacağız. Mokamp’ta projelerimiz var. Çiftlikköy için 32 tane proje öngördük. Bu sayının sebebi Çiftlikköy Belediyesinin 32. yılı içerisindeyiz. Çiftlikköy Belediyesi, 1987 yılında kuruldu. Sosyal, fiziki, beşeri anlamda toplumun her kesimini kapsayacak 32 tane proje öngördük. Bu 32 projeyi, kamuoyuna, vatandaşlara gelecek hafta anlatacağız.

  Biz Çiftlikköy’de bir devrimi gerçekleştiriyoruz. 31 Mart’ta bu işi başaracağız. Bilgi, deneyim, hakkaniyet, temiz lider burada” dedi.

Güler, ‘Dağ, Kültür Merkezi altına neden hamam yaptı’

  Kültür Merkezinin altına, eski Başkan Metin Dağ tarafından hamam yapıldı, neden yapıldı? Bu hamam yapıldıysa neden kullanılmadı? ÇKM denilen yer, hiçbir zaman Kültür merkezi olamadı. Çiftlikköy halkına bir sorun, ‘Çiftlikköy’de tiyatro izlemiş olan var mı? Bu acınası bir durum değil mi bu? Kültür merkezi deyince kulisi, fuayesi, kafeteryası, sergi salonu, toplantı salonu olur. Kültür Merkezi yapmış olmak için yapılmaz.’

Güler, ‘Toplantı var, rahatsız etmeyiniz tabelasını kaldıracağız’

  Çiftlikköy Belediyesinde ‘Toplantı var rahatsız etmeyiniz’ tabelası var. Senin Çiftlikköy halkından nasıl bir rahatsızlığın olabilir ki. Biz 15 dakikada görüşeceğiz, toplantı varsa, onu arzu ederse gideceği yere gönderecek ya da Belediye Başkanı onu evinde ziyaret edecek” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter